Home BlogKeukentrends 2017
Terug naar het overzicht ›
Gepost op 27 januari 2017 in Interieurtips

Keukentrends 2017

Reeds generaties lang is de keuken het kloppende hart van de woning. Het is een plaats waar we bij elkaar komen met de kinderen, familie of vrienden. 

Het is dan ook niet verwonderlijk dat we een nauwer contact willen tussen de keuken en de rest van ons huis. Er worden bijna geen nieuwbouwwoningen meer opgeleverd waarbij de keuken gescheiden is van de leefruimte. In bestaande huizen worden muren neergehaald om deze ruimtes te verbinden.

Hieronder hebben we in 4 korte puntjes samengevat hoe de keuken anno 2017 eruitziet:

1. Bredere kasten en lades:

Brede kasten en lades worden alsmaar populairder, ook in 2017 zet deze trend door. Ze hebben als voordeel meer opbergruimte aan te bieden, die ook efficiënter gebruikt kan worden. Maar het oog wil ook wat: brede kasten en lades maken je keuken veel strakker en verfijnder.

Wie klein woont of een kleine keuken heeft kan ook voor zwevende kasten kiezen. Deze creëren meer ruimte in huis en geven een luxueuze uitstraling

2. Industriële look:

Na de woonkamer, volgt de keuken: robuuste keukens met een industriële uitstraling winnen aan populariteit. Dit kan terug te vinden zijn in accenten, zoals metalen handgrepen, of in een groter geheel, zoals een werkblad in betonlook.

De combinatie van de industriële look met natuurlijke materialen zorgen voor warmte en gezelligheid in je ruimte.

3. 3-in-1 kranen:

 In één op de vijf keukens wordt hij inmiddels geplaatst: de Quooker. 
Voor thee, koffie, aardappelen, rijst, pasta, groenten en noem maar op. Kant en klaar kokend water met één draai aan de knop. Veilig, zuinig, multi-inzetbaar en verkrijgbaar in verschillende modellen en finishes. Altijd kokend water bij de hand. De hele dag door.

4. Diepere werkbladen:

Een diepte van 65cm is de nieuwe standaard voor je werkblad in 2017. Dit heeft niet alleen als voordeel dat je meer werkruimte creëert, maar ook de plaatsing kan hierdoor sneller gebeuren. Leidingen moeten niet meer in de muur verwerkt worden, maar kunnen achter de kasten weggewerkt worden.

Ook voor wie greeploze kasten prefereert is dit een goede evolutie. Het diepere werkblad laat meer ruimte tussen de achterwand van de keuken en het kookvuur. Wat niet alleen mooier oogt, maar ook voor minder warmte tegen de muur zorgt.

En wat na 2017?

In de toekomst zal de technologie meer en meer onze keukens binnen dringen. Denk aan koelkasten die herkennen welk voedsel erin staat en zelf online bestellingen plaatsen voor ons. Of, door middel van foto's, ons toelaten te zien wat we momenteel in de koelkast hebben staan wanneer we in de winkel rondlopen.

Hij zal je zelfs receptjes kunnen voorstellen aan de hand van zijn inhoud! En je oven zal je tijdens de dag vragen wat je 's avonds wilt klaarmaken, zodat hij reeds kan beginnen voorverwarmen... 

Wij staan alvast met veel enthousiasme te wachten om al deze innovatieve technologische ontwikkelingen voor jou uit te testen!

Johan Janssens van de afdeling wonen

Hoi,

Ik ben Johan van de afdeling wonen. Aarzel niet om ons te contacteren. Samen met het DEBA team sta ik voor je klaar!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, kortingen, promoties & evenementen.