Terug naar het overzicht ›
Gepost op 29 februari 2016 in Trends

Pantone Kleur van het jaar 2016

Sinds jaar en dag verkiest de toonaangevende kleurenproducent PANTONE hun de kleur van het jaar. En dat doen ze niet zomaar. Het is vaak een symbolische kleurkeuze. Ze plakken een kleur op hun visie van hoe zij de wereld zien evolueren.

Voor het eerst werden er twee kleuren benoemd. De uitverkorenen van 2016 zijn Rose Quartz en Serenity.


Foto door Joachim V.D.

Deze combinatie daagt het traditionele beeld dat we van deze kleuren hebben uit. Roze werd steevast aanzien als typische meisjeskleur, en blauw als jongenskleur. Toch merkt PANTONE dat in vele delen van de wereld er een geslachtsvervaging aan de gang is. Dit is zeker te merken in de modewereld, wat op zijn beurt een impact heeft op de trends in alle andere aspecten van design, zoals de meubelindustrie.

In een wereld vol stress gaan mensen ook op zoek naar rust en ontspanning. Deze kleuren bieden hier een tegengewicht aan de drukte. Er is een evenwichtige balans tussen de warme roze tinten, en de koelere, rustige blauwe tinten. Deze combinatie van zachte pastelkleuren past ook perfect in de huidige trend van de Scandinavische stijl die hier momenteel heel geliefd is.

Of deze kleuren nu voor harde of zachte materialen gebruikt worden, dit harmonisch duo brengt kalmte en rust.

Ze zijn eenvoudig te combineren met andere kleuren zoals groen, paars, bruin, geel en roze. Combineer met zilver of warme felle kleuren als je op zoek bent naar een sprankelender geheel.


kleurcombinaties door PANTONE

We helpen je graag even op weg. Hieronder vind je een selectie van enkele van onze online artikelen die perfect bij deze kleurtrend passen.

Ga je liever zelf op zoek? Filter dan bij ons aanbod op kleur!

 
  1. Stoel Farrel - Roze
  2. Hanglamp - Blauw
  3. Eetkamerstoel Kate Aqua
  4. Muurplank - Lila
  5. Origami kussen
  6. Vuilbakje in hout lavender/naturel
  7. Stoel lichtblauw
  8. 2-zit
  9. Stoel Lila
Gunther David van de afdeling opbergen

Hoi,

Ik ben Gunther van de afdeling opbergen. Aarzel niet om ons te contacteren. Samen met het DEBA team sta ik voor je klaar!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, kortingen, promoties & evenementen.