Terug naar het overzicht ›
Gepost op 09 september 2015 in Trends

Trendspotten in Parijs

Het halfjaarlijkse Maison & Objet in de Franse hoofdstad is naast Salone del Mobile in Milaan het Mekka voor de grote namen en gezichten van alles wat de labels interieur en design draagt. Dit is de plek waar decoratietrends het levenslicht zien, net zoals dat het geval is bij de lente- en zomercatwalks in de modewereld. Een onmetelijke resem nieuwe meubels, vernieuwende accessoires en fascinerende verlichting worden er samen tentoongesteld. De kilometerslange inspirerende ontdekkingstocht loodst ons door de nieuwste trends en schotelt aantrekkelijke merken voor om in het oog te houden.

Een tipje van de trendsluier opgelicht:

WARME METALEN

De koperkleurige trend loopt al een tijdje ondertussen. Dit seizoen iets minder koper en meer messing. Momenteel gaat het om het vinden van de perfecte match van kleurtinten, zoals de combinatie met andere zachte metallic kleuren zoals zilver, titanium en goud.

SUBTIELE NEON

De jaren 90 komen stilaan terug. Neon accenten duiken op, en toegegeven, het combineert wonderwel met de huidige Scandinavische trend waarin hout, een royale hoeveelheid wit en zachte aardetonen de basisingrediënten zijn.

NATUURLIJKE MATERIALEN

Licht hout bijvoorbeeld is alomtegenwoordig.

WELKOM IN DE JUNGLE

Fauna en flora blijven opvallend goed scoren het komende seizoen. Retro palmboomprints als behangpapier, een overload aan planten in huis en ontwerpen waarvan de inspiratie rechtstreeks in het dierenrijk gevonden werd. Hier geven we tips over hoe je deze zomerse sfeer bij je thuis kan decoreren.

RUIMTEFASCINATIE

De ruimte, het heeft iets intrigerends. Dat vinden ze onder andere ook bij Diesel. Zie je de planeten aan de muur hieronder? Het zijn borden. Om uit te eten, ja.

SANTORINI BLAUW

Een eenvoudige manier voor een vleugje luxe in je interieur: het Santorini blauw. Het diepe, Mediterraanse blauw was bij verschillende merken aanwezig, zowel in textiel en glas als keramiek. En zoals je in het Oosterse ontwerp hieronder ziet hoeft dat laatstgenoemde niet steeds klassiek te zijn.

Foto door Zishi

Foto door Riverdale

Bert Van Laere van de afdeling Wonen

Hoi,

Ik ben Bert van de afdeling Wonen. Aarzel niet om ons te contacteren. Samen met het DEBA team sta ik voor je klaar!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, kortingen, promoties & evenementen.