Onze toonzaal

Jouw inspirerende meubelwinkel in Sint-Niklaas

Van eenmanszaak naar meubelgigant

Ben je op zoek naar een inspirerende meubelwinkel in Sint-Niklaas? Dan kom je vanzelf uit bij DEBA Meubelen. Dit familiebedrijf is gestart in 1950 en uitgegroeid tot een referentie in meubelen, decoratie, keukens en verlichting. Met onze uitgebreide collectie merken, indrukwekkende toonzaal, aantrekkelijke decoshop, handige meeneemafdeling en gezellig cafetaria met speelhoek zijn we zoveel meer dan zomaar een meubelwinkel.

 • 1950

  DEBA wordt geboren

  DEBA Meubelen begint zoals de meeste eenmanszaken na de oorlog: met een hoop inzet, werklust en bescheiden ambities. Toch is het plan van Alfons De Belie wat eigenzinnig: hij gebruikt geen schuurtje om als schrijnwerker zijn eigen meubelen te maken. Als een echte handelaar opent hij wel meteen een meubelwinkel in de gemeente Sint-Niklaas, waar hij kasten, tafels en stoelen verkoopt die hij her en der aankoopt. Om het kind een naam te geven wordt het DEBA genoemd, wat staat voor DE Belie Alfons.

 • 1976

  Zoon & dochter stappen in de zaak

  Jaar na jaar groeit en bloeit de winkel. Zo goed zelfs dat in 1976 de 2 kinderen van Alfons, zoon Reginald en dochter Christel, samen met hun partners in de zaak stappen. Ondertussen werken ze steeds professioneler en gestructureerder. De reputatie van DEBA Meubelen reikt dan al een heel stuk verder dan Belsele dorp.

 • 1977

  Komst van een tweede toonzaal

  Onze meubelwinkel in Sint-Niklaas wordt te klein en er komt een tweede toonzaal op de baan Antwerpen-Gent. Deze zaak krijgt de naam Meubelshopping, en specialiseert zich in meeneemmeubelen.

 • 1986

  Samensmelting tot de nieuwe DEBA meubelen

  In 1986 nemen we een belangrijke strategische beslissing: de beide meubelzaken smelten samen tot de nieuwe DEBA Meubelen in een groter en moderner pand op de Lokersebaan in Belsele in de gemeente Sint-Niklaas.

 • 2007

  Een nieuwe wind

  In 2007 waait er opnieuw een frisse wind door het bedrijf met de komst van de derde generatie De Belie. Vandaag verzorgen vader Reginald én zonen Koen en Matthias het management van deze bruisende meubelzaak.

 • 2009

  Een gloednieuw, eco-vriendelijk magazijn

  De bouw van het 4 verdiepingen tellende magazijn mag gerust trendsettend genoemd worden in de meubelwereld. Het is uitgerust met hoogrendementisolatie en met zonnepanelen voor het produceren van eigen energie.

 • 2011

  Vernieuwde toonzaal

  Jouw meubelzaak in de buurt van Sint-Niklaas vernieuwt én wordt een flink maatje groter. Zowel plafonds, vloeren als decor worden grondig onder handen genomen. De vernieuwde toonzaal creërt een intiemer karakter, waarin het altijd fijn vertoeven is. Vanaf nu kan je ook op elke verdieping terecht bij een woonadviseur voor een deskundige mening.

 • 2024

  Meer weten over DEBA Meubelen?

  Contacteer ons als je meer wilt weten over dé meubelwinkel in de regio Sint-Niklaas of breng een bezoek aan onze inspirerende toonzaal vol toonaangevende interieurs.

Greetje Meersman van de afdeling slapen

Hoi,

Ik ben Greetje van de afdeling slapen. Aarzel niet om ons te contacteren. Samen met het DEBA team sta ik voor je klaar!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, kortingen, promoties & evenementen.