Terug naar het overzicht ›
Gepost op 04 oktober 2019 in DEBA Werkwijze

Afspraken voor een vlotte afhaling

Je hebt iets besteld, en je komt het zelf afhalen. Hoe gaat dit juist in z'n werk? We doen het hier graag uit de doeken, zodat je perfect voorbereid bent.

Afhalingen

 1. We informeren je via e-mail en sms wanneer jouw bestelling voorradig is. Daarom is het belangrijk dat je jouw gegevens dubbelcheckt op de verkoopovereenkomst. Via dit bericht kan je in eerste instantie het eventuele restbedrag overmaken, zodat alles betaald is.

 2. Vervolgens krijg je een mail/SMS met een link naar onze afsprakenplanner, waar je een moment voor afhaling kan inplannen. Zo zorgen we ervoor dat alles tijdig klaarstaat in het magazijn, en je niet onnodig hoeft te wachten. Betaal hier ook meteen de huurwaarborg indien je gebruik maakt van één van onze huurwagens.

 3. Indien het resterende saldo en eventuele huuwaarborg voldaan is, dan mag je onmiddellijk doorrijden naar ons afhaalmagazijn. Rijd rechts achter het gebouw. Het afhaalmagazijn staat aangeduid met een grote gele pijl "afhalingen". Je kan tot aan de laadkaai rijden.

 4. Moet je toch nog een openstaand saldo of huurwaarborg betalen? Meld je aan bij de receptie, in de inkomhal van onze winkel. Hier krijg je een afhaalbon mee voor het magazijn. Als er toch nog een resterend saldo of waarborg te betalen is, hou dan rekening met het volgende:
  • Afrekenen kan met cash of Bancontact. OPGELET: op alle betaalkaarten staat er een weeklimiet, ongeacht hoeveel geld er op je rekening staat. Bij de meeste banken is dit 2500 euro. Neem hiervoor contact op met je bank, of controleer dit via pc banking, om op de dag van de afhaling problemen te voorkomen.
  • Hou er rekening mee dat je niet meer dan €3.000,- cash kan betalen.  

    

 5. Meld je vervolgens met je afhaalbon aan in het magazijn. De magazijniers zullen je bestelling uit het magazijn halen en je overhandigen. Indien nodig helpen ze je met het inladen.

   

 6. Afhalingen waarbij nog een resterend saldo of huuwaarborg niet voldaan zijn, zijn niet mogelijk op dinsdag. Op zondag zijn afhalingen enkel mogelijk op afspraak, tussen 13u en 18u. Op andere dagen kunnen afhalingen doorlopend tussen 10u en 18u.  

  

Huurwagen

 1. Bij aankoop vanaf €500 mag je gratis* gebruik maken van een van onze huurwagens.

 2. Je kan bij aankoop van minder dan €500 ook een bestelwagen huren vanaf €25.

 3. De eerste 100 kilometers* (in totaal) zijn steeds inbegrepen. Extra kilometers worden afgerekend aan €0,5/km.

 4. Wanneer je gekozen hebt voor transport met een van onze huurwagens, kan je een afspraak maken via de afsprakenplanner van zodra je onze sms of e-mail kreeg met de boodschap dat je goederen geleverd zijn. Hier kan je ook ineens resterende saldo en huurwaarborg betalen.

 5. Vergeet zeker je rijbewijs B en identiteitskaart niet.

 6. Meld je aan bij ons afhaalmagazijn, zie foto hierboven met routebeschrijving. Gelieve het uur van vertrek en aankomst te respecteren. Bij het niet naleven van de afgesproken uren annuleren we de afspraak en rekenen we een forfaitaire kost van €57 aan voor het uitladen van de huurwagen. Je kan de huurwagen kosteloos annuleren tot 48u voor het afgesproken uur.

 7. De huurwagen zal achteraan het gebouw reeds geladen klaar staan.. 

 8. Een magazijnier controleert de bestelwagen samen met jou.

 9. Je rijdt rechtstreeks naar het opgegeven leveringsadres, laadt uit, en keert meteen terug naar DEBA. Wees je ervan bewust dat onze huurwagens uitgerust zijn met een Track & Trace systeem. Gelieve ook te letten op de hoogte van de bestelwagen en niet te roken in de wagen.

 10. Zorg ervoor dat de laadruimte volledig leeg is voor je terugkeert naar DEBA. Check of je geen persoonlijke items of lege verpakkingen laat liggen.

 11. Je hoeft niet te tanken.

 12. Boetes bij het overtreden van de verkeersregels zijn voor jouw eigen rekening.

 13. Wanneer je terug bent, wordt de huurwagen nogmaals gecontroleerd op eventuele schade. Wanneer er geen schade is, krijg je waarborg asap terug. In geval van schade wordt de waarborg ingehouden en is er een schadevergoeding van minimum € 750,- (indien enkel schade aan de huurwagen) of €1.500,- (€750 + €750) (indien schade aan de huurwagen en aan derden), ten laste van de huurder.

 14. Indien de voorwaarden niet gerespecteerd worden, wordt de waarborg al dan niet gedeeltelijk ingehouden.

 

Lieve Van Poucke van de afdeling Klantendienst

Hoi,

Ik ben Lieve van de afdeling Klantendienst. Aarzel niet om ons te contacteren. Samen met het DEBA team sta ik voor je klaar!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, kortingen, promoties & evenementen.