Wat maakt een goede bureaustoel?

Terug naar alle vragen

Een goede bureaustoel biedt de juiste ondersteuning aan je lichaam, vooral aan je rug, nek en armen, en bevordert een ergonomische zithouding. Hier zijn enkele punten waar je op moet letten:

  • Verstelbaarheid: Een goede bureaustoel moet verstelbaar zijn in hoogte, zodat je voeten plat op de grond kunnen staan en je knieën een hoek van 90 graden vormen. Ook de armleuningen moeten verstelbaar zijn om je schouders te ontlasten.

  • Lendensteun: Een essentieel kenmerk van een ergonomische bureaustoel is de lendensteun, die de natuurlijke kromming van je onderrug ondersteunt en de neiging tot onderuitzakken vermindert.

  • Zitdiepte en -breedte: De zitdiepte moet passen bij de lengte van je bovenbenen, zodat je rug tegen de leuning kan leunen zonder dat de zitting in de achterkant van je knieën snijdt.

  • Materiaal en vulling: Een ademende stof is prettig als je lang zit, en de vulling moet comfortabel zijn maar niet te zacht, zodat je niet wegzakt.

  • Bewegingsvrijheid: Een draaistoel met wieltjes biedt bewegingsvrijheid, maar zorg ervoor dat de wieltjes geschikt zijn voor het type vloer in je werkruimte.

     

    Bij DEBA Meubelen vind je een breed assortiment aan bureaustoelen die aan al deze eisen voldoen. Of je nu thuis werkt of op kantoor, een goede bureaustoel is een investering in je gezondheid en productiviteit. Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies om de stoel te vinden die het beste bij jouw wensen en werkzaamheden past.

Foto: Kave Home - Bureaustoel TISSIANA - Beige

Terug naar alle vragen

Niet gevonden wat je zocht?

Neem contact met ons op!

Gunther David van de afdeling werken & studeren

Hoi,

Ik ben Gunther van de afdeling werken & studeren. Aarzel niet om ons te contacteren. Samen met het DEBA team sta ik voor je klaar!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, kortingen, promoties & evenementen.