Welke soorten spiegels vergroten visueel een ruimte?

Terug naar alle vragen

Spiegels zijn tovenaars in elke ruimte, met de kracht om licht te reflecteren, uitzichten te verdubbelen en daarmee de illusie van meer ruimte te creëren. Voor het visueel vergroten van een ruimte, zijn volledige wandspiegels of grote vrijstaande spiegels heel geschikt. Ze weerspiegelen niet alleen een groot deel van de kamer, maar geven ook de illusie dat de ruimte zich uitstrekt voorbij de grenzen van de muren. Door het reflecteren van zowel natuurlijk als kunstlicht, maken ze een kamer helderder en lijken ze groter en luchtiger.

Ronde spiegels brengen zachtheid in een ruimte met veel harde lijnen en hoeken, zoals een vierkante kamer of een ruimte met veel rechthoekige meubels. Hun vloeiende vormen helpen de ruimte opener en uitnodigender aan te voelen.

Spiegels geplaatst tegenover een raam maximaliseren natuurlijk licht en reflecteren de tuin, wat zorgt voor een gevoel van diepte en continuïteit tussen binnen en buiten. Dit kan een kleine kamer groter en levendiger laten lijken.

Gang spiegels of reeks spiegels langs een lange wand kunnen de lengte van een smalle ruimte visueel verdubbelen, waardoor de gang breder en ruimtelijker aanvoelt. Het gebruik van meerdere kleinere spiegels in een creatieve opstelling werkt ook goed om interesse en ruimtelijkheid toe te voegen zonder één groot focuspunt te creëren.

Tenslotte, het positioneren van spiegels zodat ze kunst, mooie meubelstukken, of een ander aantrekkelijk deel van je interieur reflecteren, kan niet alleen de ruimte visueel vergroten, maar ook de esthetische waarde van je interieur verhogen door extra focus te leggen op de mooist onderdelen van jouw interieur.

Terug naar alle vragen

Niet gevonden wat je zocht?

Neem contact met ons op!

Annoesjka De Vos van de afdeling Receptie

Hoi,

Ik ben Annoesjka van de afdeling Receptie. Aarzel niet om ons te contacteren. Samen met het DEBA team sta ik voor je klaar!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, kortingen, promoties & evenementen.