Wat is de zithoogte van een eetkamerstoel?

Terug naar alle vragen

De zithoogte van een eetkamerstoel is een belangrijke factor om comfortabel te kunnen tafelen. De standaard zithoogte voor een eetkamerstoel ligt tussen de 45 en 50 centimeter. Deze hoogte zorgt ervoor dat je gemakkelijk onder de meeste eettafels past en dat je voeten plat op de grond kunnen staan, terwijl je knieën een hoek van ongeveer 90 graden vormen.

Bij DEBA Meubelen vind je een breed assortiment aan eetkamerstoelen die niet alleen voldoen aan deze standaard zithoogte, maar ook variëren in design, zodat je de stoel kunt kiezen die het beste bij jouw tafel en interieur past. Het is altijd een goed idee om de zithoogte af te stemmen op de hoogte van je eettafel. Houd hierbij een gemiddelde ruimte van ongeveer 25 tot 30 centimeter tussen de bovenkant van de zitting en de onderkant van het tafelblad aan, zodat je voldoende beenruimte hebt.

Als je online shopt of in de winkel bent, check dan de productbeschrijvingen voor de exacte zithoogte of neem een meetlint mee als je de stoelen in het echt gaat bekijken. Zo zorg je ervoor dat je eetkamerstoelen kiest die niet alleen mooi zijn, maar ook comfortabel zitten.

Foto: Xooon - Eetkamerstoel KODI - Kiezel/Brioni

Terug naar alle vragen

Niet gevonden wat je zocht?

Neem contact met ons op!

Greetje Meersman van de afdeling slapen

Hoi,

Ik ben Greetje van de afdeling slapen. Aarzel niet om ons te contacteren. Samen met het DEBA team sta ik voor je klaar!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, kortingen, promoties & evenementen.