Hoe kies ik de juiste fauteuil voor een kleine woonruimte?

Terug naar alle vragen

In een kleine woonruimte draait alles om slimme keuzes maken om de beschikbare ruimte optimaal te benutten. Bij het kiezen van een fauteuil voor zo'n ruimte zijn er enkele essentiële overwegingen om in gedachten te houden.

Allereerst, denk aan de afmetingen. Meet de beschikbare ruimte zorgvuldig op en kies een fauteuil die past zonder de kamer te overweldigen. Kies voor een slank profiel en vermijd grote, volumineuze stoelen.

Armleuningen zijn ook belangrijk. Overweeg fauteuils met smalle of geen armleuningen, omdat dit ruimte bespaart en de stoel visueel lichter maakt.

Zorg ervoor dat de fauteuil comfortabel is, zelfs als deze compact is. Kies een model met een geschikte zitdiepte en rughoogte voor jouw behoeften.

Kleur en bekleding kunnen de ruimte beïnvloeden. Lichte kleuren en effen stoffen laten de kamer groter lijken, terwijl drukke patronen de ruimte kunnen verkleinen.

Overweeg multifunctionele fauteuils, zoals die met ingebouwde opbergruimte, om extra functionaliteit toe te voegen.

Tot slot, kies voor fauteuils met slanke poten of een open onderstel om een gevoel van lichtheid in de kamer te behouden.

Het selecteren van de juiste fauteuil voor een kleine woonruimte vereist aandacht voor detail en de bereidheid om compromissen te sluiten. Door te letten op afmetingen, armleuningen, bekleding en ontwerpkenmerken kun je een fauteuil vinden die past bij zowel de ruimte als je persoonlijke stijl.

Foto: Furninova - Fauteuil FLY - Cognac leder

 

Terug naar alle vragen

Niet gevonden wat je zocht?

Neem contact met ons op!

Gunther David van de afdeling werken & studeren

Hoi,

Ik ben Gunther van de afdeling werken & studeren. Aarzel niet om ons te contacteren. Samen met het DEBA team sta ik voor je klaar!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, kortingen, promoties & evenementen.