Hoe hoog moet een tv kast hangen?

Terug naar alle vragen

De ideale hoogte voor het ophangen van een tv-kast is afhankelijk van verschillende factoren. Belangrijk is dat de tv zich op ooghoogte bevindt wanneer je comfortabel zit. Meet je ooghoogte terwijl je zit en plaats de tv-kast op deze hoogte om een optimale kijkervaring te garanderen zonder onnodige nekbelasting.

Zorg ervoor dat het midden van het tv-scherm op ooghoogte is gepositioneerd. Hierdoor kun je het scherm comfortabel bekijken zonder omhoog of omlaag te hoeven kijken.

Houd voldoende ruimte vrij tussen de tv-kast en de bovenkant van het meubelstuk waarop deze is geplaatst. Dit biedt ruimte voor luidsprekers, AV-apparatuur of decoratieve items.

Als je de tv-kast aan de muur wilt bevestigen, zorg er dan voor dat deze stevig en veilig is bevestigd volgens de installatie-instructies van de fabrikant. Overweeg het gebruik van muurankers indien nodig.

Denk aan de esthetiek van je ruimte. De tv-kast moet visueel in balans zijn met de rest van je meubels en de indeling van de kamer. Een geschikte hoogte draagt bij aan het algehele ontwerp.

Als je flexibiliteit wilt behouden, overweeg dan een verstelbaar montagesysteem voor de tv-kast, zodat je de hoogte indien nodig kunt aanpassen.

Kortom, de juiste hoogte voor het ophangen van een tv-kast is ooghoogte wanneer je zit, met het midden van het tv-scherm op deze hoogte. Dit zorgt voor een comfortabele kijkervaring en een harmonieuze uitstraling van je kamer.

 

 

Terug naar alle vragen

Niet gevonden wat je zocht?

Neem contact met ons op!

Lieve Van Poucke van de afdeling Klantendienst

Hoi,

Ik ben Lieve van de afdeling Klantendienst. Aarzel niet om ons te contacteren. Samen met het DEBA team sta ik voor je klaar!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, kortingen, promoties & evenementen.