Hoe kies je de beste opbergoplossingen voor een kleine slaapkamer?

Terug naar alle vragen

Het kiezen van de beste opbergoplossingen voor een kleine slaapkamer kan een uitdaging zijn, maar het is zeker mogelijk om een functionele en stijlvolle ruimte te creëren. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het maken van de juiste keuzes:

  • Maak een inventaris: Begin met het inventariseren van al je bezittingen en beslis wat je echt nodig hebt in je slaapkamer. Dit zal je helpen om onnodige rommel te vermijden.
  • Kies multifunctionele meubels: Overweeg meubelstukken die meerdere functies vervullen, zoals een bed met ingebouwde lades, een nachtkastje met opbergruimte, of een kledingkast met schuifdeuren.
  • Gebruik de hoogte: Maak optimaal gebruik van de verticale ruimte door hoge boekenplanken of kasten te installeren. Hiermee kun je veel spullen opbergen zonder veel vloeroppervlak in beslag te nemen.
  • Onder het bed: De ruimte onder je bed kan worden gebruikt voor opslag. Overweeg lades of opbergbakken die onder het bed passen voor kleding, beddengoed of seizoensartikelen.
  • Inbouwkasten: Als je de mogelijkheid hebt, overweeg dan inbouwkasten op maat die de beschikbare ruimte maximaliseren en een opgeruimde uitstraling geven.
  • Slimme organisatie: Gebruik opbergdozen, manden en ladeverdelers om je spullen georganiseerd te houden. Labels kunnen ook helpen bij het snel vinden van wat je nodig hebt.
  • Lichte kleuren: Kies lichte kleuren voor je muren en meubels om de ruimte groter en luchtiger te laten lijken.
  • Spiegels: Plaats spiegels strategisch om de illusie van meer ruimte te creëren en tegelijkertijd functioneel te zijn.

 

Foto: Meubar - Schuifdeurkast LIMA - Lichtgrijs eiken

Terug naar alle vragen

Niet gevonden wat je zocht?

Neem contact met ons op!

Willy Pauwels van de afdeling Keukens

Hoi,

Ik ben Willy van de afdeling Keukens. Aarzel niet om ons te contacteren. Samen met het DEBA team sta ik voor je klaar!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, kortingen, promoties & evenementen.