Wat is de ideale hoogte van een dressoir?

Terug naar alle vragen

De ideale hoogte van een dressoir wordt bepaald door verschillende factoren, waaronder de functie, de kamer waarin het wordt geplaatst en persoonlijke voorkeuren voor gebruik en esthetiek.

Ten eerste, overweeg de functie van het dressoir. In de eetkamer wordt een dressoir vaak gebruikt als buffet of opslag voor serviesgoed en bestek. In dit geval moet de hoogte meestal overeenkomen met de hoogte van de eettafel om gemakkelijk toegang te bieden tot servies en om als werkruimte te dienen tijdens maaltijden. Over het algemeen varieert de hoogte van dressoirs in eetkamers van ongeveer 80 tot 90 centimeter.

In de woonkamer kan een dressoir worden gebruikt om multimedia-apparatuur zoals een tv of stereo-installatie op te bergen. Hier is het belangrijk dat de hoogte geschikt is voor het plaatsen van deze apparatuur en dat de tv op ooghoogte staat voor comfortabel kijken. De hoogte van dressoirs in woonkamers kan variëren, maar ligt meestal tussen 60 en 80 centimeter.

Ten tweede, denk aan de kamer zelf. De hoogte van het dressoir moet in verhouding staan tot de andere meubels in de kamer en passen bij de algehele inrichting. Een dressoir dat te hoog of te laag is in vergelijking met andere meubels kan de esthetiek van de kamer verstoren.

Tot slot spelen persoonlijke voorkeuren een rol. Sommige mensen geven de voorkeur aan hogere dressoirs vanwege extra opbergruimte en een imposanter uiterlijk, terwijl anderen de voorkeur geven aan lagere dressoirs vanwege een slankere uitstraling en een gemakkelijkere toegang tot het bovenblad.

Foto: Kave Home  - Dressoir LENON - Naturel eik

Terug naar alle vragen

Niet gevonden wat je zocht?

Neem contact met ons op!

Viviane Verheecken van de afdeling verlichting

Hoi,

Ik ben Viviane van de afdeling verlichting. Aarzel niet om ons te contacteren. Samen met het DEBA team sta ik voor je klaar!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, kortingen, promoties & evenementen.