Hoe bepaal je de optimale hoogte voor een keukenwerkblad?

Terug naar alle vragen

De optimale hoogte voor een keukenwerkblad is cruciaal voor comfort en ergonomie tijdens het koken en voorbereiden van maaltijden. De standaard hoogte voor keukenwerkbladen ligt tussen de 90 en 95 cm, maar dit kan variëren afhankelijk van de lengte van de gebruikers. Een goede vuistregel is om het werkblad zo in te stellen dat de ellebogen van de gebruiker, wanneer ze ontspannen aan hun zijde hangen, ongeveer op dezelfde hoogte zijn als het werkblad. Dit minimaliseert de belasting van de rug en schouders tijdens het koken.

Voor huishoudens met meerdere gebruikers van verschillende lengtes, overweeg een werkblad met verstelbare hoogte of installeer werkgebieden op verschillende hoogtes om iedereen te accommoderen. Een ander alternatief is het opnemen van een eiland of een sectie in de keuken die speciaal is ontworpen voor taken zoals bakken of het bereiden van maaltijden zittend, wat kan helpen bij het creëren van een meer veelzijdige en ergonomische keukenruimte.

Onthoud dat het doel is om een keuken te creëren die zowel functioneel als comfortabel is, waardoor het bereiden van maaltijden een plezierige ervaring wordt, vrij van onnodige fysieke belasting.

Terug naar alle vragen

Niet gevonden wat je zocht?

Neem contact met ons op!

Greetje Meersman van de afdeling slapen

Hoi,

Ik ben Greetje van de afdeling slapen. Aarzel niet om ons te contacteren. Samen met het DEBA team sta ik voor je klaar!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, kortingen, promoties & evenementen.