Hoe richt ik een eethoek in een kleine keuken in?

Terug naar alle vragen

Het inrichten van een eethoek in een kleine keuken vraagt om creativiteit en slimme planning, waarbij elk stukje ruimte goed wordt benut. De kunst ligt in het vinden van multifunctionele oplossingen en het kiezen van passende meubels die de ruimte vergroten in plaats van beperken.

Een opklapbare of uitschuifbare tafel kan wonderen doen in een compacte keuken. Wanneer deze niet in gebruik is, kan deze worden ingeklapt of verkleind om bewegingsruimte vrij te maken. Voor zitgelegenheid zijn stapelbare of inklapbare stoelen ideaal, omdat ze gemakkelijk kunnen worden opgeborgen wanneer ze niet nodig zijn.

Een andere slimme oplossing is een smalle, hoge bartafel tegen een wand, die minder ruimte inneemt dan een traditionele eettafel en kan dienen als extra werkruimte tijdens het koken. Krukken die onder de tafel geschoven kunnen worden, minimaliseren de ruimte die nodig is voor zitplaatsen.

Denk ook aan de verlichting; een goed geplaatste hanglamp boven de eethoek kan het gebied niet alleen verlichten maar ook definiëren. Spiegels of glanzende oppervlakken in de buurt van de eethoek kunnen het licht verder verspreiden en de illusie van een grotere ruimte creëren.

Door deze tips te volgen, kun je een eethoek creëren die zowel functioneel als stijlvol is, een plaats waar ondanks de beperkte ruimte, warme maaltijden en gezellige gesprekken plaatsvinden. Het is het bewijs dat met een beetje creativiteit en slim design zelfs de kleinste keuken kan transformeren in een hartelijke en uitnodigende ruimte.

Foto: Zuiver - UItschuiftafel GLIMPS - Natural

Terug naar alle vragen

Niet gevonden wat je zocht?

Neem contact met ons op!

Jan Goossens van de afdeling Verkoop

Hoi,

Ik ben Jan van de afdeling Verkoop. Aarzel niet om ons te contacteren. Samen met het DEBA team sta ik voor je klaar!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, kortingen, promoties & evenementen.