Hoe combineer ik verschillende houtsoorten in mijn interieur?

Terug naar alle vragen

Het mengen van verschillende houtsoorten in een interieur kan een ruimte, warmte, diepte en karakter geven. De sleutel tot succes ligt in het vinden van een juiste balans die het karakter van elk houttype versterkt zonder dat de ruimte overweldigend of onsamenhangend aanvoelt.

Begin met het kiezen van een dominante houtsoort die als basis dient voor je ruimte. Dit kan een vloer zijn of een groot meubelstuk. Vanaf daar kun je andere houtsoorten introduceren in kleinere meubelstukken, accenten of accessoires. Het is belangrijk om de ondertoon van het hout – koel, warm of neutraal – te overwegen en houtsoorten te selecteren die gelijkwaardig zijn in ondertoon om een samenhangend gevoel te creëren.

Een andere strategie is het spelen met contrasten. Combineer lichte en donkere houtsoorten om diepte toe te voegen. Een donkere mahonie eettafel kan bijvoorbeeld prachtig afsteken tegen een lichte eiken vloer, terwijl de kamer in balans blijft door middel van houten accessoires.

Bekijk onze selectie houten meubels:

Textuur speelt ook een belangrijke rol; het mengen van glad afgewerkte houtsoorten met ruwere, natuurlijk afgewerkte stukken kan een dynamische sfeer creëren.

Terug naar alle vragen

Niet gevonden wat je zocht?

Neem contact met ons op!

Murvet Atakan van de afdeling Klantendienst

Hoi,

Ik ben Murvet van de afdeling Klantendienst. Aarzel niet om ons te contacteren. Samen met het DEBA team sta ik voor je klaar!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, kortingen, promoties & evenementen.