Wat is velvet?

Terug naar alle vragen

Velvet, ook wel bekend als fluweel, is een weelderige en luxe stof die wordt gewaardeerd om zijn zachte textuur en glanzende uitstraling. Het is gemaakt van diverse materialen zoals zijde, katoen, wol, of synthetische vezels zoals polyester. Wat fluweel onderscheidt, is de speciale weeftechniek en afwerking die resulteert in een weefsel met een dichte pool van opstaande vezels.

De kenmerkende eigenschap van fluweel is de fluweelachtige "nap" of de zachte haren die op het oppervlak staan. Wanneer je met je hand over fluweel strijkt, voel je de zachte, fluweelachtige textuur. Dit maakt het niet alleen aangenaam om aan te raken, maar ook visueel aantrekkelijk.

Fluweel wordt vaak geassocieerd met elegantie en wordt veel gebruikt in de mode-industrie voor avondkleding, accessoires en meubelbekleding. Het heeft een tijdloze aantrekkingskracht en wordt vaak geassocieerd met luxe en comfort. Bovendien absorbeert fluweel licht op verschillende manieren, wat resulteert in een rijke kleurdiepte en een glanzend uiterlijk.

Er zijn verschillende soorten fluweel, waaronder effen fluweel, crushed fluweel (met een gekreukeld uiterlijk), en stretchfluweel. Elk type heeft zijn eigen unieke kenmerken en toepassingen, afhankelijk van de gewenste stijl en functionaliteit.

Kortom, fluweel is een prachtige stof met een luxueuze uitstraling en een kenmerkende zachte textuur. Het wordt vaak gewaardeerd in mode en interieurontwerp vanwege zijn tijdloze schoonheid en comfortabele gevoel.

We hebben veel velvet producten zoals:

 

Foto: Dutchbone - Loungezetel BAR VELVET - Old Pink

Terug naar alle vragen

Niet gevonden wat je zocht?

Neem contact met ons op!

Greetje Meersman van de afdeling Slapen

Hoi,

Ik ben Greetje van de afdeling Slapen. Aarzel niet om ons te contacteren. Samen met het DEBA team sta ik voor je klaar!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, kortingen, promoties & evenementen.