Wat zijn de beste materialen voor huisdiervriendelijke meubels?

Terug naar alle vragen

Huisdiervriendelijke meubels moeten bestand zijn tegen krassen, vlekken en de algemene slijtage die gepaard gaat met het hebben van huisdieren. Microvezel is een uitstekende keuze; het is duurzaam, gemakkelijk te reinigen en bestand tegen krassen en vlekken. Leer, vooral in de varianten met een beschermende afwerking, biedt ook een goede weerstand tegen slijtage, hoewel het niet immuun is voor scherpe nagels. Toch kan leer gemakkelijker worden afgeveegd en schoongemaakt, waardoor het een praktische optie blijft voor huishoudens met huisdieren.

Een andere stof die in opkomst is voor huisdiervriendelijk meubilair, is kunstleder. Dit is een bijna onverwoestbare stof die bestand is tegen vlekken, geurtjes, schimmel en bacteriën, waardoor het ideaal is voor zowel honden- als kattenbezitters. Voor degenen die de voorkeur geven aan natuurlijke materialen, kan strak geweven canvas ook een duurzame optie zijn, hoewel het meer onderhoud vergt dan synthetische alternatieven.

Bij het kiezen van meubels voor een huis met huisdieren, overweeg dan ook de kleur en het patroon van de stof. Patronen kunnen haar en vuil beter verbergen dan effen kleuren, en donkere of neutrale tinten zullen minder snel vlekken en slijtage tonen dan lichtere stoffen. Ongeacht het materiaal, regelmatig onderhoud en schoonmaken zullen helpen de levensduur van huisdiervriendelijke meubels zoals zetels te verlengen en ze er op hun best uit te laten zien.

Lees ook bijvoorbeeld onze blog:
Welke zetel met een hond?

Foto: Primavera Furniture - Hoeksalon ELISE - Missouri Cognac

Terug naar alle vragen

Niet gevonden wat je zocht?

Neem contact met ons op!

Willy Pauwels van de afdeling Keukens

Hoi,

Ik ben Willy van de afdeling Keukens. Aarzel niet om ons te contacteren. Samen met het DEBA team sta ik voor je klaar!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, kortingen, promoties & evenementen.