Hoe vaak moet je een nieuwe matras kopen?

Terug naar alle vragen

Hoe vaak je een nieuw matras moet kopen, hangt af van verschillende factoren, waaronder het type matras, de kwaliteit en jouw persoonlijke voorkeuren. Over het algemeen wordt geadviseerd om elke 7 tot 10 jaar een nieuw matras aan te schaffen. Na verloop van tijd verliezen matrassen hun veerkracht en ondersteuning, wat kan leiden tot lichamelijke klachten en een verminderde slaapkwaliteit.

Als je merkt dat je matras doorzakt, kuilen vertoont of niet meer comfortabel aanvoelt, is het waarschijnlijk tijd voor een vervanging. Het is belangrijk om te onthouden dat de levensduur van een matras ook kan variëren afhankelijk van het gebruik en het gewicht van de slaper(s). Mensen die veel tijd op bed doorbrengen, bijvoorbeeld vanwege een blessure of ziekte, kunnen eerder een nieuw matras nodig hebben.

Daarnaast speelt de kwaliteit van het matras een grote rol in de duurzaamheid. Hoogwaardige matrassen van betrouwbare merken kunnen langer meegaan dan goedkopere alternatieven. Let op tekenen van slijtage en vraag jezelf af of je nog steeds goed slaapt en uitgerust wakker wordt. Een nieuw matras kan een investering zijn, maar het is van essentieel belang voor een goede nachtrust en algehele gezondheid. Als je twijfelt over het juiste moment om een nieuw matras te kopen, is het raadzaam om een deskundige te raadplegen voor advies op maat. Kom langs in onze toonzaal voor goed advies en probeer verschillende matrassen uit!

Graag wat hulp bij het zoeken naar de ideale matras? Kom gerust langs in onze showroom. Slaap als nooit tevoren met onze deskundige tips!

 Foto: Stanford - Matras ALLURE 

Terug naar alle vragen

Niet gevonden wat je zocht?

Neem contact met ons op!

Greetje Meersman van de afdeling Slapen

Hoi,

Ik ben Greetje van de afdeling Slapen. Aarzel niet om ons te contacteren. Samen met het DEBA team sta ik voor je klaar!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, kortingen, promoties & evenementen.