Hoe kan ik de levensduur van mijn zetel verlengen?

Terug naar alle vragen

Je zetel is niet zomaar een meubelstuk; het is een investering in comfort en stijl. Om ervoor te zorgen dat je zetel jarenlang meegaat, zijn er enkele eenvoudige maar effectieve manieren om de levensduur te verlengen.

  • Regelmatig reinigen: Stof en vuil kunnen zich ophopen en slijtage veroorzaken. Stofzuig je zetel regelmatig en gebruik indien nodig een zachte borstel om vuil te verwijderen.
  • Draai de kussens: Om gelijkmatige slijtage te bevorderen, draai en keer de zit- en rugkussens regelmatig om.
  • Bescherm tegen direct zonlicht: Langdurige blootstelling aan de zon kan de stof doen vervagen en verslijten. Gebruik gordijnen of zonwering om je zetel te beschermen.
  • Voorkom morsen en vlekken: Implementeer regels zoals geen eten of drinken op de zetel, of gebruik afneembare hoezen die gemakkelijk kunnen worden gewassen.
  • Onderhoud de stof: Volg de onderhoudsinstructies van de fabrikant om de stof in goede staat te houden. Sommige stoffen kunnen vlekafstotende behandelingen nodig hebben.
  • Professionele reiniging: Overweeg om je zetel periodiek professioneel te laten reinigen. Dit kan diepgaand vuil verwijderen en de stof opfrissen.
  • Gebruik kussens en dekens: Plaats kussens en dekens op je zetel om contact met huisdieren of ruwe materialen te verminderen.

Door aandacht te besteden aan deze eenvoudige onderhoudstips kun je de levensduur van je zetel aanzienlijk verlengen. Een goed verzorgde zetel biedt niet alleen langdurig comfort, maar behoudt ook zijn esthetische aantrekkingskracht, waardoor het een waardevolle aanvulling op je interieur blijft.

Foto: Xooon - 3-zit zetel FISKARDO - Monta Mint

Terug naar alle vragen

Niet gevonden wat je zocht?

Neem contact met ons op!

Willy Pauwels van de afdeling Keukens

Hoi,

Ik ben Willy van de afdeling Keukens. Aarzel niet om ons te contacteren. Samen met het DEBA team sta ik voor je klaar!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, kortingen, promoties & evenementen.