Hoe krijg je vetvlekken uit een stoffen stoel?

Terug naar alle vragen

Vetvlekken uit een stoffen stoel krijgen kan een uitdaging zijn, maar met de juiste aanpak is het zeker mogelijk. Hier is een stap-voor-stap handleiding:

  • Dep de vlek: Gebruik een schone, droge doek om zoveel mogelijk vet op te deppen. Doe dit voorzichtig om te voorkomen dat het vet zich verder verspreidt.
  • Bestrooi met absorberend poeder: Strooi een ruime hoeveelheid babypoeder, maïzena of bakpoeder op de vlek en laat het minstens een uur intrekken. Deze poeders absorberen het vet.
  • Stofzuig het poeder: Gebruik een stofzuiger om het poeder voorzichtig van de stoel te verwijderen.
  • Behandel met afwasmiddel: Meng een beetje afwasmiddel met warm water en breng dit aan op de vlek. Afwasmiddel is ontworpen om vet af te breken en kan helpen de vlek te verwijderen.
  • Schrob zachtjes: Gebruik een zachte borstel of doek om het afwasmiddel in te werken. Schrob niet te hard, want dat kan de stof beschadigen.
  • Spoel en dep droog: Gebruik een schone, vochtige doek om het afwasmiddel uit de stof te spoelen. Dep daarna de plek droog met een schone doek.
  • Herhaal indien nodig: Als de vlek nog steeds zichtbaar is, herhaal dan de behandeling met afwasmiddel.

Laat de stoel volledig drogen: Zorg ervoor dat de stoel volledig droog is voordat je deze weer gebruikt.

Bij DEBA Meubelen vind je ook speciale reinigingsproducten voor stoffen meubels die je kunnen helpen bij het verwijderen van vetvlekken. Als je twijfelt over de juiste behandeling, aarzel dan niet om advies te vragen aan onze experts. We helpen je graag om je stoel weer in topconditie te krijgen.

Foto: Zuiver - Stoel RIDGE - Beige

Terug naar alle vragen

Niet gevonden wat je zocht?

Neem contact met ons op!

Greetje Meersman van de afdeling maatwerk

Hoi,

Ik ben Greetje van de afdeling maatwerk. Aarzel niet om ons te contacteren. Samen met het DEBA team sta ik voor je klaar!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, kortingen, promoties & evenementen.