Hoe onderhoud ik rotan stoelen?

Terug naar alle vragen

Om je rotan stoelen goed te onderhouden en hun levensduur te verlengen, kun je de volgende stappen volgen:

  • Regelmatig afstoffen: Gebruik een zachte borstel of een stofdoek om stof en vuil van je rotan stoelen te verwijderen. Dit voorkomt dat vuil zich ophoopt in de spleten.
  • Zachte reiniging: Maak een mild sopje met water en een zachte zeep. Gebruik een zachte doek of spons om de rotan lichtjes af te nemen. Vermijd het gebruik van te veel water, want rotan is gevoelig voor vocht.
  • Droog deppen: Na het schoonmaken dep je de stoelen voorzichtig droog met een schone doek om overtollig water te verwijderen.
  • Lucht drogen: Laat de stoelen volledig aan de lucht drogen voordat je ze weer gebruikt. Plaats ze niet direct in de zon of bij een hittebron, want dat kan het rotan uitdrogen en doen barsten.
  • Bescherm tegen vocht: Rotan is gevoelig voor vocht en temperatuurschommelingen. Probeer je stoelen binnen te gebruiken of onder een overkapping als ze buiten staan.
  • Bescherm met lak of olie: Overweeg om je rotan stoelen te behandelen met een speciale lak of olie om ze te beschermen tegen uitdroging en barsten.

 

Bij DEBA Meubelen vind je niet alleen prachtige rotan stoelen, maar ook de nodige onderhoudsproducten en advies om je meubels in topconditie te houden. Ons team staat klaar om je te helpen met persoonlijke tips voor het onderhoud van jouw specifieke rotan meubels.

Foto: Kave Home - Stoel DORIANE - Zwart

Terug naar alle vragen

Niet gevonden wat je zocht?

Neem contact met ons op!

Jan Goossens van de afdeling Verkoop

Hoi,

Ik ben Jan van de afdeling Verkoop. Aarzel niet om ons te contacteren. Samen met het DEBA team sta ik voor je klaar!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, kortingen, promoties & evenementen.