Hoe reinig ik mijn lederen zetels?

Terug naar alle vragen

Het reinigen van je lederen zetels is essentieel om ze in optimale staat te houden en hun levensduur te verlengen. Begin met het verwijderen van los vuil en stof door regelmatig je zetels voorzichtig af te nemen met een zachte doek of een stofzuiger met een speciaal borstelopzetstuk. Voor een diepere reiniging, gebruik een milde zeepoplossing met lauw water en een zachte doek om eventuele vlekken of gemorste vloeistoffen voorzichtig te verwijderen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, bleekmiddel of oplosmiddelen, omdat ze het leer kunnen beschadigen. Als je een commerciële lederreiniger gebruikt, test deze dan eerst op een onopvallende plek om er zeker van te zijn dat het geen schade aanricht.

Na het reinigen kun je de zetel drogen met een schone doek. Vermijd direct zonlicht of warmtebronnen, omdat overmatige hitte het leer kan uitdrogen. Om je lederen zetels te beschermen en ze hun glans te laten behouden, breng je regelmatig een conditioner of lederbeschermer aan volgens de instructies van de fabrikant. Met regelmatige, zorgvuldige reiniging en onderhoud, blijven je lederen zetels er als nieuw uitzien en kun je jarenlang genieten van hun luxe uitstraling in je interieur.

In onze toonzaal of webshop kun je je ook altijd voorzien van een onderhoudsproduct dat geschikt is voor jouw zetel. 

 

Foto: Calia - Hoekzetel BENJAMIN - Cognac leder

Terug naar alle vragen

Niet gevonden wat je zocht?

Neem contact met ons op!

Lieve Van Poucke van de afdeling Klantendienst

Hoi,

Ik ben Lieve van de afdeling Klantendienst. Aarzel niet om ons te contacteren. Samen met het DEBA team sta ik voor je klaar!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, kortingen, promoties & evenementen.