Hoe stoffen zetel reinigen?

Terug naar alle vragen

Een stoffen zetel kan een comfortabele en stijlvolle toevoeging aan je huis zijn, maar na verloop van tijd kunnen vlekken en vuil zich ophopen. Het is belangrijk om te weten hoe je je stoffen zetel effectief kunt reinigen en onderhouden om de levensduur ervan te verlengen.

Allereerst, begin met het regelmatig stofzuigen van je zetel. Dit verwijdert oppervlakkig vuil en voorkomt dat stof zich dieper in de vezels nestelt. Gebruik een borstelopzetstuk om voorzichtig over de stof te gaan.

Voor vlekken en morsingen is het belangrijk om snel te handelen. Dep de vlek voorzichtig met een schone doek om overtollig vocht te absorberen. Gebruik vervolgens een mild reinigingsmiddel en warm water om de vlek zachtjes schoon te maken. Test altijd een onopvallend deel van de stof om ervoor te zorgen dat het reinigingsmiddel de kleur niet aantast.

Als je zetel een afneembare hoes heeft, volg dan de wasinstructies op het label zorgvuldig. Sommige hoezen kunnen in de wasmachine, terwijl andere alleen chemisch gereinigd kunnen worden.

Om de stof fris te houden, kun je af en toe een oplossing van gelijke delen water en azijn gebruiken om ongewenste geurtjes te verwijderen. Spuit de oplossing lichtjes over de stof en laat het drogen.

Ten slotte, overweeg om een professionele reiniger in te schakelen voor diepgaande reiniging. Ze hebben de juiste apparatuur en expertise om zelfs de moeilijkste vlekken te verwijderen.

Door regelmatig onderhoud en zorgvuldige reiniging kun je je stoffen zetel in uitstekende staat houden, zodat je er jarenlang van kunt genieten.

Foto: Kave Home - Hoekzetel BLOK - Roze Corduroy

Terug naar alle vragen

Niet gevonden wat je zocht?

Neem contact met ons op!

Jan Goossens van de afdeling Verkoop

Hoi,

Ik ben Jan van de afdeling Verkoop. Aarzel niet om ons te contacteren. Samen met het DEBA team sta ik voor je klaar!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, kortingen, promoties & evenementen.