Hoe vaak moet je een leren zetel invetten?

Terug naar alle vragen

Hoe vaak je een leren zetel moet invetten, hangt af van verschillende factoren, zoals het type leer, de kwaliteit van het leer, en de omstandigheden waaraan de zetel wordt blootgesteld. Over het algemeen wordt aanbevolen om een leren zetel om de zes maanden tot een jaar in te vetten. Het invetten van het leer helpt om het soepel en gehydrateerd te houden, wat de levensduur kan verlengen en het uiterlijk ervan kan verbeteren. Het is echter belangrijk om de specifieke instructies van de fabrikant te volgen, omdat sommige soorten leer mogelijk vaker of minder vaak onderhoud nodig hebben.

Daarnaast is het raadzaam om de zetel regelmatig schoon te maken met een zachte doek en milde zeep om vuil en vlekken te verwijderen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen die het leer kunnen beschadigen.

Ook is het verstandig om de zitbank uit direct zonlicht en warmtebronnen te houden, omdat overmatige blootstelling aan hitte en UV-stralen het leer kunnen uitdrogen en vervagen. Door regelmatig onderhoud en de juiste zorg zal je leren zetel er jarenlang prachtig uitzien en optimaal comfort bieden in je interieur.

Met bijkomende vragen kun je altijd eens langskomen in onze toonzaal. Onze DEBA-experten staan je graag ter hulp! 

Foto: Max Divani - Hoekzetel met elektr. relax BOX - Pelle Texas

Terug naar alle vragen

Niet gevonden wat je zocht?

Neem contact met ons op!

Terry Demeulemeester van de afdeling decoratie

Hoi,

Ik ben Terry van de afdeling decoratie. Aarzel niet om ons te contacteren. Samen met het DEBA team sta ik voor je klaar!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, kortingen, promoties & evenementen.