Hoe werkt een relaxfauteuil?

Terug naar alle vragen

Een relaxfauteuil is ontworpen om optimaal comfort te bieden en werkt vaak met mechanische of elektrische systemen om de stoel aan te passen aan verschillende posities. Hieronder volgt een uitleg over de werking:

  • Mechanische relaxfauteuils: deze stoelen hebben een handmatige hendel of een trekkoord waarmee je de rugleuning naar achteren kan kantelen en een voetensteun kan uitklappen. Door lichaamsgewicht en een lichte druk uit te oefenen, kan de stoel in verschillende comfortabele posities worden gezet.
  • Elektrische relaxfauteuils: deze modellen zijn uitgerust met een of meerdere motoren die de rugleuning, zitting en voetensteun elektrisch kunnen verstellen. De bediening gebeurt via knoppen op de stoel zelf of via een afstandsbediening, waardoor je gemakkelijk de ideale positie kunt vinden zonder fysieke inspanning.

De geavanceerdere modellen kunnen ook extra functies bevatten zoals massageopties, verwarming en zelfs geheugenposities die de voorkeuren van de gebruiker onthouden voor nog meer gebruiksgemak. Deze functies dragen bij aan het comfort en de therapeutische voordelen van de relaxfauteuil.

Foto: Modulax - Elektrische relaxzetel PANDORA - Cognac leder

Terug naar alle vragen

Niet gevonden wat je zocht?

Neem contact met ons op!

Greetje Meersman van de afdeling maatwerk

Hoi,

Ik ben Greetje van de afdeling maatwerk. Aarzel niet om ons te contacteren. Samen met het DEBA team sta ik voor je klaar!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, kortingen, promoties & evenementen.