Wat voor salontafel bij hoekzetel?

Terug naar alle vragen

Bij het kiezen van de juiste salontafel voor een hoekzetel is het van belang om zowel de praktische aspecten als de esthetische overwegingen in overweging te nemen. Hier zijn enkele richtlijnen om je te helpen de perfecte salontafel te kiezen voor een hoekzetel.

  • Grootte en schaal: De grootte van de salontafel moet in verhouding staan tot de omvang van de hoekzetel. Over het algemeen geldt dat de tafel ongeveer tweederde tot driekwart van de lengte van de zetel moet hebben. Dit zorgt voor een gebalanceerde uitstraling en zorgt ervoor dat de tafel gemakkelijk bereikbaar is vanaf elke zitplaats op de zetel.

  • Vorm: Overweeg de vorm van de hoekzetel en kies een salontafel die goed past bij de geometrie. Als de hoekzetel bijvoorbeeld een L-vorm, een L-zetel heeft, kan een rechthoekige of vierkante salontafel goed werken. Voor een U-vormige zetel is een ronde of ovale tafel vaak geschikter om de ruimte te optimaliseren.

  • Hoogte: Zorg ervoor dat de hoogte van de salontafel overeenkomt met de zitkussens van de hoekzetel. Dit zorgt voor een comfortabele en evenwichtige indeling. De ideale hoogte ligt meestal binnen 5 centimeter boven of onder de zithoogte van de zetel.

  • Opbergruimte: Als je extra opbergruimte nodig hebt, overweeg dan een salontafel met ingebouwde lades, planken of een opbergvak. Dit kan handig zijn om afstandsbedieningen, tijdschriften of andere items op te bergen.

  • Stijl en materialen: Kies een salontafel die past bij de stijl van je hoekzetel en de algehele inrichting van de kamer. Overweeg het gebruik van materialen die complementair zijn aan andere meubels, zoals hout, glas, metaal of marmer.

  • Functionaliteit: Denk na over hoe je de salontafel wilt gebruiken. Wil je er bijvoorbeeld drankjes op plaatsen, of ben je van plan om er eten op te serveren? Dit kan van invloed zijn op de keuze van het tafelblad.

 

In het kort, bij het selecteren van een salontafel voor een hoekzetel is het van belang om rekening te houden met de grootte, vorm, hoogte, stijl en functionaliteit. Door deze aspecten in overweging te nemen, kun je een salontafel kiezen die zowel praktisch als esthetisch aantrekkelijk is voor je woonruimte.

Foto: Dutchbone - Salontafel VEDA - Beige

Terug naar alle vragen

Niet gevonden wat je zocht?

Neem contact met ons op!

Lieve Van Poucke van de afdeling Klantendienst

Hoi,

Ik ben Lieve van de afdeling Klantendienst. Aarzel niet om ons te contacteren. Samen met het DEBA team sta ik voor je klaar!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, kortingen, promoties & evenementen.