Welke salontafel bij rechte zetel?

Terug naar alle vragen

Bij het kiezen van de juiste salontafel voor een rechte zetel zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden om ervoor te zorgen dat de tafel zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is.

  • Afmetingen: Meet de lengte en breedte van je zetel en zorg ervoor dat de salontafel in verhouding staat tot de grootte van de zetel. Over het algemeen geldt dat de tafel ongeveer tweederde tot driekwart van de lengte van de zetel moet hebben. Dit zorgt voor een gebalanceerde uitstraling.

  • Hoogte: De hoogte van de salontafel is belangrijk voor het comfort en gemak. Kies een tafel die op dezelfde hoogte of iets lager is dan de zitting van de zetel, zodat je gemakkelijk bij drankjes, boeken of andere items kunt. Dit bevordert ook een soepele doorstroming in de zithoek.

  • Stijl: Overweeg de stijl van je zetel en de algemene inrichting van de kamer. Als je een moderne rechte zetel hebt, kan een strakke, minimalistische salontafel goed passen. Voor een klassieke uitstraling kun je kiezen voor een tafel met traditionele details.

  • Materiaal en kleur: Denk na over het materiaal en de kleur van de salontafel. Houten tafels zijn warm en tijdloos, terwijl glas een meer eigentijdse uitstraling kan bieden. Zorg ervoor dat het materiaal en de kleur harmoniëren met de rest van je meubilair en de kleurenschema's in de ruimte.

  • Functionaliteit: Bedenk hoe je de salontafel wilt gebruiken. Als je extra opbergruimte nodig hebt, overweeg dan een tafel met lades, planken of verborgen opbergruimte.

  • Vorm: Salontafels zijn er in verschillende vormen, zoals rechthoekig, vierkant, rond of ovaal. Kies een vorm die past bij de ruimte en de lay-out van je zithoek.

In het kort, de juiste salontafel voor een rechte zetel moet in verhouding staan tot de grootte van de zetel, passen bij de stijl en kleur van de kamer, en functioneel zijn voor je behoeften. Het is een belangrijk meubelstuk dat de algehele uitstraling en bruikbaarheid van je woonkamer kan verbeteren.

Foto: Henders & Hazel - Salontafel MAZE - Antraciet

Terug naar alle vragen

Niet gevonden wat je zocht?

Neem contact met ons op!

Gunther David van de afdeling werken & studeren

Hoi,

Ik ben Gunther van de afdeling werken & studeren. Aarzel niet om ons te contacteren. Samen met het DEBA team sta ik voor je klaar!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, kortingen, promoties & evenementen.