Hoe bepaal je de zithoogte van een stoel?

Terug naar alle vragen

Om de juiste zithoogte van een stoel te bepalen, is het belangrijk dat je voeten plat op de grond kunnen staan terwijl je knieën een hoek van 90 graden vormen. Een gemiddelde zithoogte voor een stoel ligt tussen de 45 en 50 centimeter. Dit is een comfortabele hoogte voor de meeste mensen om op te zitten en weer op te staan.

Bij DEBA Meubelen vind je stoelen in verschillende zithoogtes, zodat je de stoel kunt kiezen die het beste bij jouw lichaamslengte en de hoogte van je tafel past. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de hoogte van je tafel. Er moet voldoende ruimte zijn tussen de zitting van de stoel en de onderkant van de tafel om je benen comfortabel te plaatsen. Een goede vuistregel is om 25 tot 30 centimeter ruimte te houden tussen de zitting van de stoel en de onderkant van de tafel.

Als je eetkamerstoelen met armleuningen overweegt, controleer dan of deze onder de tafel passen, zodat je de stoelen volledig kunt aanschuiven. Bij DEBA Meubelen kun je terecht voor advies op maat en kun je de stoelen uitproberen om de perfecte zithoogte te vinden. Vergeet niet om de stoelen te testen met de tafel waaraan je ze wilt gebruiken, zodat je zeker weet dat ze samen een comfortabele set vormen.

Foto: Zuiver - Stoel ALBERT - Soft beige

Terug naar alle vragen

Niet gevonden wat je zocht?

Neem contact met ons op!

Gunther David van de afdeling werken & studeren

Hoi,

Ik ben Gunther van de afdeling werken & studeren. Aarzel niet om ons te contacteren. Samen met het DEBA team sta ik voor je klaar!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, kortingen, promoties & evenementen.