Hoe hoog moet je barkruk zijn?

Terug naar alle vragen

De juiste hoogte van een barkruk is afhankelijk van de hoogte van de bar of het aanrecht en persoonlijke voorkeuren voor comfort en zitpositie. Meet de hoogte van de bar of het aanrecht om te bepalen welke hoogte geschikt is voor de barkruk. Over het algemeen geldt dat de zithoogte van de keuken barkruk moet zorgen voor comfortabel zitten en gemakkelijke toegang tot het barblad.

Voor een standaard keukenaanrecht met een hoogte van ongeveer 90 centimeter, zijn barkrukken met een zithoogte van ongeveer 60 tot 70 centimeter geschikt. Als de bar hoger is, bijvoorbeeld 100 tot 110 centimeter, kunnen hogere barkrukken met een zithoogte van ongeveer 75 tot 80 centimeter nodig zijn.

Naast de juiste hoogte is het belangrijk dat de barkruk comfortabel is om op te zitten. De zitting moet voldoende ondersteuning bieden aan de benen en de voetsteun moet aanwezig zijn voor extra comfort. Zorg er ook voor dat er voldoende ruimte is tussen de zitting van de barkruk en het barblad, zodat de benen comfortabel kunnen worden geplaatst zonder stoten.

Persoonlijke voorkeuren spelen ook een rol bij het kiezen van de juiste zithoogte. Het is raadzaam om verschillende hoogtes uit te proberen om te bepalen welke het meest comfortabel aanvoelt voor jou. Over het algemeen moet de hoogte van de barkruk zowel functioneel als comfortabel zijn voor de specifieke bar of het aanrecht waarvoor ze worden gebruikt.

Foto: Kave Home  - Barstoel SHERYL - Massief  eucalyptus / groen

Terug naar alle vragen

Niet gevonden wat je zocht?

Neem contact met ons op!

Jan Goossens van de afdeling Verkoop

Hoi,

Ik ben Jan van de afdeling Verkoop. Aarzel niet om ons te contacteren. Samen met het DEBA team sta ik voor je klaar!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, kortingen, promoties & evenementen.