Hoeveel barkrukken aan eiland?

Terug naar alle vragen

Hoeveel barkrukken je aan een eiland kunt plaatsen, hangt af van verschillende factoren, waaronder de grootte van het eiland, de beschikbare ruimte, de indeling van de keuken, en je persoonlijke voorkeuren voor comfort en esthetiek.

  • Eilandgrootte: De lengte en breedte van het eiland zijn belangrijke overwegingen. Over het algemeen kun je voor elke 60 tot 75 centimeter aan het eiland één barkruk plaatsen. Dit betekent dat een gemiddeld keukeneiland van bijvoorbeeld 180 centimeter lang meestal plaats biedt aan 2 tot 3 barkrukken aan elke lange zijde.

  • Ruimte tussen barkrukken: Houd rekening met de ruimte tussen elke barkruk. Er moet voldoende elleboogruimte zijn zodat gasten comfortabel kunnen zitten en zich kunnen verplaatsen zonder zich beperkt te voelen. Ongeveer 20 tot 25 centimeter tussen elke kruk is ideaal.

  • Comfort en esthetiek: Denk aan je persoonlijke voorkeur voor comfort en het algehele uiterlijk van de keuken. Soms is het beter om iets minder barkrukken te plaatsen om een ruimere en aantrekkelijkere uitstraling te behouden.

Het is belangrijk om de balans te vinden tussen het maximaliseren van de zitcapaciteit en het behouden van een functionele en esthetische keukenruimte. Het is raadzaam om de keukeninrichting zorgvuldig te plannen en de beschikbare ruimte te meten voordat je keuken barkrukken kiest en plaatst. Op die manier kun je ervoor zorgen dat je keuken eiland zowel gastvrij als praktisch is voor dagelijks gebruik.

Foto: Kave Home  - Barstoel CISELIA - Wit schapenvacht

Terug naar alle vragen

Niet gevonden wat je zocht?

Neem contact met ons op!

Kelly De Cock van de afdeling Klantendienst

Hoi,

Ik ben Kelly van de afdeling Klantendienst. Aarzel niet om ons te contacteren. Samen met het DEBA team sta ik voor je klaar!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, kortingen, promoties & evenementen.