Hoe breed moet een tafel zijn voor 6 stoelen?

Terug naar alle vragen

De ideale breedte van een eetkamertafel voor zes stoelen hangt af van een aantal factoren, waaronder de grootte van de eetkamerstoelen en de gewenste persoonlijke ruimte. Over het algemeen wordt voor een comfortabele eetervaring een tafelbreedte van minimaal 90 cm aanbevolen. Dit biedt voldoende ruimte voor het plaatsen van borden, bestek en glazen, evenals enige decoratie in het midden van de tafel.

Voor de lengte van de tafel is het gebruikelijk om uit te gaan van ongeveer 60 cm per persoon. Dit betekent dat voor zes personen een tafellengte van ten minste 180 cm nodig is. Echter, om iets meer ruimte en comfort te bieden, zou een lengte van 200 tot 240 cm ideaal zijn. Dit zorgt ervoor dat iedereen genoeg elleboogruimte heeft en dat de stoelen niet te dicht op elkaar staan.

Bij DEBA Meubelen vind je een breed scala aan eetkamertafels die perfect zijn voor zes stoelen. Of je nu op zoek bent naar een compacte tafel voor een knusse ruimte of een ruime tafel voor een grote eetkamer, DEBA heeft opties die passen bij elke stijl en behoefte. Met de mogelijkheid om verschillende afmetingen en stijlen te bekijken, zowel online als in onze showroom, kun je de perfecte tafel vinden die past bij jouw eetkamerstoelen en de gewenste uitstraling van de ruimte.

Foto: William Winston - Eetkamertafel GLASGOW - Smoked Oak

Terug naar alle vragen

Niet gevonden wat je zocht?

Neem contact met ons op!

Jade De Bock van de afdeling Verkoop

Hoi,

Ik ben Jade van de afdeling Verkoop. Aarzel niet om ons te contacteren. Samen met het DEBA team sta ik voor je klaar!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, kortingen, promoties & evenementen.