Hoe groot moet een ronde tafel zijn voor 6 stoelen?

Terug naar alle vragen

Voor een ronde tafel waar je comfortabel met zes personen aan wilt zitten, is de ideale diameter afhankelijk van de grootte van de eetkamerstoelen en de gewenste persoonlijke ruimte. Over het algemeen geldt dat een diameter van minimaal 120 centimeter nodig is voor zes stoelen. Dit biedt voldoende ruimte om te eten zonder dat je ellebogen elkaar raken.

Bij DEBA Meubelen vind je ronde tafels die perfect zijn voor gezellige etentjes met vrienden of familie. Een diameter van 140 tot 150 centimeter geeft nog meer comfort en ruimte, vooral als de stoelen groter zijn of armleuningen hebben. Het is belangrijk om rekening te houden met de ruimte rond de tafel; zorg voor minstens 75 centimeter loopruimte rondom de tafel voor gemakkelijke toegang en comfort.

Als je een ronde tafel uitkiest, denk dan ook aan de basis. Een centrale voet kan meer beenruimte bieden en het gemakkelijker maken om stoelen rond de tafel te plaatsen. Bij DEBA Meubelen kun je terecht voor advies en vind je een assortiment aan ronde tafels die passen bij elke stijl en ruimte. Vergeet niet om de afmetingen van de tafel te controleren in relatie tot de ruimte waar je deze wilt plaatsen, zodat je zeker weet dat de tafel past en de ruimte optimaal benut wordt.

Foto: Evan - Ronde tafel PERUGIA - Natuurlijke parketlook

Terug naar alle vragen

Niet gevonden wat je zocht?

Neem contact met ons op!

Viviane Verheecken van de afdeling verlichting

Hoi,

Ik ben Viviane van de afdeling verlichting. Aarzel niet om ons te contacteren. Samen met het DEBA team sta ik voor je klaar!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, kortingen, promoties & evenementen.