Hoe lang moet een tafel zijn voor 4 stoelen?

Terug naar alle vragen

Bij het kiezen van de juiste lengte voor een eettafel voor vier stoelen, is het belangrijk om zowel comfort als de beschikbare ruimte in overweging te nemen. Een algemene regel is dat je per persoon ongeveer 60 tot 75 centimeter tafeloppervlak rekent. Dit betekent dat voor vier personen een tafellengte van 120 tot 150 centimeter ideaal is. Echter, om een comfortabele eetervaring te garanderen waarbij iedereen genoeg ruimte heeft om te eten en te bewegen, zou je voor een lengte van 150 centimeter moeten gaan.

Daarnaast moet je ook rekening houden met de ruimte rondom de tafel. Voor voldoende bewegingsvrijheid is het aan te raden om minimaal 75 centimeter ruimte rondom de tafel vrij te houden. Dit zorgt ervoor dat je gemakkelijk kunt zitten en opstaan zonder dat het te krap wordt.

Bij DEBA Meubelen vind je diverse eettafels die perfect passen bij jouw ruimte en stijl. Of je nu op zoek bent naar een compacte tafel voor een kleinere eetkamer of een uitgebreide opstelling voor een open ruimte, je kunt rekenen op een assortiment dat aan jouw wensen voldoet. Vergeet niet om de afmetingen van de stoelen zelf ook mee te nemen in je overwegingen, zodat je zeker weet dat alles mooi aansluit en comfortabel past.

Foto: Henders & Hazel: Eetkamertafel CITY - Railway brown

Terug naar alle vragen

Niet gevonden wat je zocht?

Neem contact met ons op!

Johan Janssens van de afdeling wonen

Hoi,

Ik ben Johan van de afdeling wonen. Aarzel niet om ons te contacteren. Samen met het DEBA team sta ik voor je klaar!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, kortingen, promoties & evenementen.