Hoe kies ik de juiste afmetingen voor mijn vloerkleed?

Terug naar alle vragen

De keuze van het juiste vloerkleed is als het kiezen van de perfecte lijst voor een kunstwerk; het kan de ruimte aankleden, warmte toevoegen, en de esthetiek van de kamer verbeteren. De sleutel tot succes ligt in het vinden van de juiste afmetingen die de ruimte harmonieus verbinden.

In de woonkamer dient het kleed groot genoeg te zijn zodat alle meubelstukken, of ten minste de voorpoten van de zetel erop kunnen rusten, waardoor een verbonden en uitnodigende zithoek ontstaat. Dit creëert een visueel samenhangend beeld dat de meubels omarmt en een gevoel van eenheid bevordert.

Voor de eetkamer is het belangrijk dat het kleed groot genoeg is zodat alle stoelen er nog steeds op staan wanneer ze naar achteren worden geschoven. Niets zo irritant als een stoel die half op de vloer en half op een vloerkleed staat.

In de slaapkamer kan een kleed dat zich uitstrekt rondom het bed een zachte landing bieden voor koude ochtend voeten en de kamer een gezellige uitstraling geven. Het kiezen van de juiste afmetingen hangt af van de grootte van de kamer en het bed. Hulp nodig bij het uitzoeken van een vloerkleed? Onze experts helpen je graag bij het vinden van het juiste kleed!

Foto: Zuiver - Tapijt TASTY - Wit

Terug naar alle vragen

Niet gevonden wat je zocht?

Neem contact met ons op!

Viviane Verheecken van de afdeling verlichting

Hoi,

Ik ben Viviane van de afdeling verlichting. Aarzel niet om ons te contacteren. Samen met het DEBA team sta ik voor je klaar!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, kortingen, promoties & evenementen.