Hoe breed moet een tuintafel zijn?

Terug naar alle vragen

De ideale breedte van een tuintafel hangt af van verschillende factoren, waaronder de beschikbare ruimte, het aantal mensen dat eromheen zal zitten en je persoonlijke voorkeuren. Er zijn echter enkele algemene richtlijnen die je kunnen helpen bij het kiezen van de juiste breedte voor je tuintafel.

Ten eerste moet de tuintafel breed genoeg zijn om comfortabel te kunnen plaatsnemen. Als vuistregel kun je rekenen op minimaal 60 centimeter breedte per persoon aan de lange zijde van de tafel. Dit betekent dat een tafel voor vier personen doorgaans minimaal 240 centimeter breed zou moeten zijn, terwijl een tafel voor zes personen minimaal 360 centimeter breed zou moeten zijn.

Bovendien moet je rekening houden met de beschikbare ruimte in je tuin. Meet de ruimte waar je de tuintafel wilt plaatsen en zorg ervoor dat er voldoende ruimte is voor de tuinstoelen en comfortabele beweging rond de tafel. Houd ook rekening met eventuele andere meubels of elementen in de buitenruimte, zoals een barbecue of loungestoelen.

Ten slotte is je persoonlijke voorkeur van belang. Als je graag ruimte wilt voor extra gerechten, decoraties of gasten, kun je overwegen om een bredere tafel te kiezen. Aan de andere kant, als je een meer intieme sfeer wilt creëren, kan een smallere tafel geschikt zijn.

Foto: Kave Home  - Tuintafel CULIP - Wit

Terug naar alle vragen

Niet gevonden wat je zocht?

Neem contact met ons op!

Jan Goossens van de afdeling Verkoop

Hoi,

Ik ben Jan van de afdeling Verkoop. Aarzel niet om ons te contacteren. Samen met het DEBA team sta ik voor je klaar!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, kortingen, promoties & evenementen.