Hoeveel ruimte nodig voor een tuintafel?

Terug naar alle vragen

De benodigde ruimte voor een tuintafel hangt af van verschillende factoren, waaronder de grootte en vorm van de tafel, het aantal stoelen en de gewenste bewegingsruimte eromheen. Over het algemeen moet je voldoende ruimte rond de tafel hebben om comfortabel te kunnen zitten en de stoelen naar achteren te kunnen schuiven.

Hier zijn enkele richtlijnen om te overwegen bij het bepalen van de benodigde ruimte voor een tuintafel:

  • Tafelgrootte: Meet de lengte en breedte van de tafel en voeg hieraan aan elke zijde minimaal 60 centimeter extra toe om voldoende elleboogruimte en bewegingsruimte te bieden voor stoelen. Dit betekent dat als je bijvoorbeeld een tafel hebt van 180 x 90 centimeter, je een ruimte van ongeveer 300 x 150 centimeter nodig hebt.

  • Stoelen: Houd rekening met het aantal stoelen dat je rond de tafel wilt plaatsen en zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen elke stoel. Over het algemeen wordt aanbevolen om minstens 60 centimeter tussen elke stoel en andere obstakels te hebben om comfortabel te kunnen zitten en bewegen.

  • Bewegingsruimte: Denk aan de ruimte die nodig is om stoelen naar achteren te schuiven en mensen in en uit hun stoelen te laten gaan. Een ruimte van minstens 90 centimeter aan elke zijde van de tafel is ideaal voor gemakkelijke toegang en beweging.

  • Overige meubels: Als je andere buitenmeubelen, zoals een barbecue of loungestoelen, in de buurt van de tafel hebt, zorg er dan voor dat er voldoende ruimte is om deze meubels te gebruiken zonder de doorgang te belemmeren.

  • Loopruimte: Houd ook rekening met loopruimte in je tuin. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is om vrij rond te kunnen lopen zonder obstakels.

 

De benodigde ruimte voor een tuintafel hangt af van de tafelgrootte, het aantal stoelen en de gewenste bewegingsruimte. Door deze factoren in overweging te nemen, kun je ervoor zorgen dat je buitenruimte functioneel en comfortabel is voor diners en ontspanning.

Foto: Kave Home  - Uitschuifbare tuintafel ZALTANA - Wit

Terug naar alle vragen

Niet gevonden wat je zocht?

Neem contact met ons op!

Seppe Nachtegael van de afdeling Verkoop

Hoi,

Ik ben Seppe van de afdeling Verkoop. Aarzel niet om ons te contacteren. Samen met het DEBA team sta ik voor je klaar!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, kortingen, promoties & evenementen.