Welke soorten tuinstoelen zijn er?

Terug naar alle vragen

Er zijn verschillende soorten tuinstoelen beschikbaar om aan diverse smaken en behoeften te voldoen, variërend in ontwerp, materiaal en functionaliteit. Hier zijn enkele veelvoorkomende soorten tuinstoelen:

  • Klapstoelen: Klapstoelen zijn draagbaar en gemakkelijk op te bergen. Ze zijn ideaal voor kleine tuinen of als je flexibele zitplaatsen nodig hebt. Ze komen voor in verschillende materialen, waaronder hout, metaal en kunststof.
  • Ligstoelen: Ligstoelen zijn verstelbare stoelen die plat kunnen liggen, waardoor ze perfect zijn om te zonnebaden of te ontspannen. Ze zijn vaak gestoffeerd of voorzien van kussens voor extra comfort.
  • Diningstoelen: Deze stoelen zijn ontworpen om aan een eettafel te worden geplaatst. Ze variëren in stijl van klassiek tot modern en zijn meestal stevig en comfortabel. Materialen omvatten teakhout, metaal, kunststof en gevlochten wicker.
  • Kunststof stoelen: Kunststof tuinstoelen zijn betaalbaar, duurzaam en gemakkelijk te onderhouden. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren en zijn bestand tegen de elementen.
  • Wicker stoelen: Wicker tuinstoelen zijn geweven van natuurlijke materialen zoals riet of rotan, of synthetische vezels. Ze hebben vaak een klassieke uitstraling en zijn geschikt voor zowel informele als formele buitenruimtes.
  • Houten stoelen: Houten tuinstoelen, zoals teak of ceder, hebben een natuurlijke uitstraling en verbeteren met de tijd. Ze zijn stevig en kunnen worden aangepast aan verschillende ontwerpstijlen.

Over het algemeen zijn er tal van opties om uit te kiezen, afhankelijk van je voorkeur voor stijl, comfort en duurzaamheid bij het inrichten van je tuin met de juiste tuinstoelen.

Foto: Kave Home  - Tuinstoel HANZEL - Acaciahout

Terug naar alle vragen

Niet gevonden wat je zocht?

Neem contact met ons op!

Luc Gdpr van de afdeling wonen

Hoi,

Ik ben Luc van de afdeling wonen. Aarzel niet om ons te contacteren. Samen met het DEBA team sta ik voor je klaar!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, kortingen, promoties & evenementen.