Hoeveel lampen boven tafel van 2 meter

Terug naar alle vragen

Bij het bepalen van het aantal lampen boven een tafel van 2 meter is het belangrijk om zowel de grootte van de tafel als de intensiteit en spreiding van het licht te overwegen. Voor een tafel van deze lengte kun je kiezen voor één grote hanglamp of meerdere kleinere lampen.

Als je voor één grote hanglamp kiest, zorg dan dat deze breed genoeg is om de tafel gelijkmatig te verlichten zonder dat het licht te hard is. Een lamp van ongeveer 1 meter breed zou een goede balans moeten bieden tussen grootte en lichtspreiding.

Bij meerdere lampen is het aan te raden om twee of drie hanglampen te gebruiken, gelijkmatig verdeeld over de lengte van de tafel. Dit zorgt voor een evenwichtige verlichting en kan een stijlvolle symmetrie toevoegen aan je eetruimte. De afstand tussen de lampen hangt af van hun grootte en de hoeveelheid licht die ze geven, maar een goede start is om ze met gelijke tussenruimten te plaatsen, zodat het licht mooi over de tafel verdeeld wordt.

Bij DEBA Meubelen vind je diverse opties die passen bij jouw tafel van 2 meter. Of je nu gaat voor de impact van één statement piece of de verfijning van meerdere kleinere lampen, je kunt kiezen uit een scala aan stijlen en designs die bij jouw persoonlijke smaak en interieur passen. En als je advies nodig hebt, staan onze experts klaar om je te helpen met persoonlijke aanbevelingen.

Foto: Kave Home - Hanglamp MAKAI - Zwart

Terug naar alle vragen

Niet gevonden wat je zocht?

Neem contact met ons op!

Luc Gdpr van de afdeling wonen

Hoi,

Ik ben Luc van de afdeling wonen. Aarzel niet om ons te contacteren. Samen met het DEBA team sta ik voor je klaar!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, kortingen, promoties & evenementen.