Hoe kies ik het juiste formaat en type tv-meubel?

Terug naar alle vragen

Het kiezen van het juiste tv-meubel gaat niet alleen over stijl en opslag, maar ook over het complementeren van je kijkervaring en het harmonieus integreren van je tv in de woonruimte.

Begin met het meten van je tv; de breedte van het meubel moet minstens zo breed zijn als de tv, maar idealiter breder om visuele balans te creëren en ruimte te bieden voor decoratie of luidsprekers aan weerszijden.

Overweeg de kijkhoogte: de midden van de tv zou op ooghoogte moeten zijn als je zit. Dit zorgt voor comfort tijdens het kijken en vermindert de nekbelasting. Afhankelijk van de hoogte van je bank of stoelen, kies je een tv-meubel dat deze hoogte ondersteunt.

Het type meubel hangt af van je opslagbehoeften en je interieurstijl. Zwevende tv-meubels bieden een moderne, minimalistische look en maken de vloer schoonmaken eenvoudiger. Traditionele staande meubels bieden meer opslag en kunnen een warmere, meer klassieke uitstraling hebben. Bekijk hier onze selectie tv-meubels:

Houd ook rekening met de materialen en kleuren van het meubel in relatie tot de rest van je interieur. Een tv-meubel moet complementair zijn aan je ruimte, of het nu gaat om een strakke, moderne esthetiek of een meer traditionele, gezellige sfeer.

Terug naar alle vragen

Niet gevonden wat je zocht?

Neem contact met ons op!

Luc Gdpr van de afdeling wonen

Hoi,

Ik ben Luc van de afdeling wonen. Aarzel niet om ons te contacteren. Samen met het DEBA team sta ik voor je klaar!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, kortingen, promoties & evenementen.