Wat zijn de trends in duurzaam wonen en meubels?

Terug naar alle vragen

In een tijd waarin het behoud van onze planeet meer dan ooit centraal staat, hebben duurzaam wonen en eco-vriendelijke meubels zich ontpopt als toonaangevende trends in het interieurdesign. Deze beweging draait om het omarmen van materialen, productieprocessen en levensstijl keuzes die zowel de aarde respecteren als een gezonde leefomgeving bevorderen.

Een sleutel trend binnen duurzaam wonen is het gebruik van gerecyclede of verantwoord verkregen materialen. Meubelstukken gemaakt van gerecycled hout, metaal en plastic bieden niet alleen een unieke uitstraling maar dragen ook bij aan de vermindering van afval. Daarnaast winnen meubels gemaakt uit snel hernieuwbare bronnen zoals bamboe en rotan aan populariteit, dankzij hun lage impact op het milieu.

De zero-waste beweging inspireert ontwerpers en huiseigenaren om te kiezen voor meubels die ontworpen zijn om een leven lang mee te gaan, ver weg van de wegwerpmentaliteit. Dit betekent investeren in kwalitatief hoogwaardige stukken die kunnen worden gerepareerd, opnieuw bekleed of gerecycled, in plaats van vervangen.

Daarnaast zet de trend van upcycling oude items om in iets nieuws waar persoonlijkheid en duurzaamheid hand in hand gaan. Dit kan variëren van het transformeren van oude deuren tot tafels tot het herstofferen van vintage stoelen in moderne stoffen.

Foto: Zuiver - Salontafel VICTORIA - Multikleur

Terug naar alle vragen

Niet gevonden wat je zocht?

Neem contact met ons op!

Kelly De Cock van de afdeling Klantendienst

Hoi,

Ik ben Kelly van de afdeling Klantendienst. Aarzel niet om ons te contacteren. Samen met het DEBA team sta ik voor je klaar!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, kortingen, promoties & evenementen.