Wat zijn enkele tips voor het kiezen van kindvriendelijke meubels?

Terug naar alle vragen

Het selecteren van kindvriendelijke meubels is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat je huis een veilige en comfortabele omgeving is voor zowel kinderen als volwassenen. Hier zijn enkele tips om je te helpen de juiste keuzes te maken:

  • Duurzaamheid: Kinderen kunnen soms ruw met meubels omgaan, dus kies voor meubels die stevig en duurzaam zijn. Houten meubels zoals houten stoelen of houten tafels met een goede constructie zijn vaak een goede keuze.
  • Afgeronde hoeken: Meubels met afgeronde hoeken en randen verminderen het risico op verwondingen als kinderen per ongeluk ergens tegen aanlopen.
  • Gemakkelijk schoon te maken: Kies stoffen en materialen die eenvoudig kunnen worden schoongemaakt, omdat kinderen vaak morsen of knoeien. Leer en microvezel zijn bijvoorbeeld gemakkelijk af te vegen en bestand tegen vlekken.
  • Opbergruimte: Overweeg meubels met ingebouwde opbergruimte, zoals lades of planken, om speelgoed en rommel netjes op te bergen.
  • Veilige bevestigingen: Zorg ervoor dat meubels veilig zijn bevestigd aan de muur of vloer, vooral als ze kunnen worden geklommen door nieuwsgierige kinderen.
  • Kleurkeuze: Kies kleuren die bestand zijn tegen vlekken en slijtage. Neutrale kleuren kunnen ook helpen om meubels langer mee te laten gaan, omdat ze met verschillende inrichtingsstijlen kunnen worden gecombineerd.

Het volgen van deze tips zal je helpen om kindvriendelijke meubels te kiezen die zowel functioneel als veilig zijn voor je gezin!

Foto: &Dez. - Salontafel AIKU - Walnootfineer

Terug naar alle vragen

Niet gevonden wat je zocht?

Neem contact met ons op!

Kelly De Cock van de afdeling Klantendienst

Hoi,

Ik ben Kelly van de afdeling Klantendienst. Aarzel niet om ons te contacteren. Samen met het DEBA team sta ik voor je klaar!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, kortingen, promoties & evenementen.