Hoe groot tapijt onder zetel?

Terug naar alle vragen

Het kiezen van het juiste formaat tapijt voor onder je zetel kan een aanzienlijk verschil maken in de algehele uitstraling en functionaliteit van je woonruimte. De grootte van het tapijt moet zorgvuldig worden overwogen om een gebalanceerde en harmonieuze inrichting te bereiken.

Een veelvoorkomende regel is dat het tapijt groot genoeg moet zijn om alle poten van de zetel op het tapijt te laten rusten. Hierdoor wordt een visuele eenheid gecreëerd en voelt de ruimte samenhangender aan. Als de zetel aan de muur staat, kan een groot tapijt het hele zitgedeelte omlijsten.

Een andere optie is om een kleiner tapijt onder de voorpoten van de zetel te plaatsen. Dit geeft de ruimte een meer open uitstraling terwijl het nog steeds de zetel met de rest van de inrichting verbindt. Dit werkt goed voor kleinere ruimtes waar een groot tapijt de kamer te vol zou kunnen laten lijken.

Houd bij het kiezen van de juiste maat rekening met de verhoudingen van je zetel en de kamer. Een te klein tapijt kan de ruimte rommelig doen lijken, terwijl een te groot tapijt de ruimte kan overweldigen. Experimenteer met verschillende maten en leg eventueel schilderstape op de vloer om de juiste afmetingen visueel te testen voordat je een definitieve beslissing neemt.

Kortom, de ideale maat van het tapijt onder je zetel hangt af van de specifieke kenmerken van je kamer en je persoonlijke voorkeur. Experimenteer en kies wat het beste bij jouw stijl en ruimte past!

Foto: Kave Home - Tapijt AMY - Grijs

 

Terug naar alle vragen

Niet gevonden wat je zocht?

Neem contact met ons op!

Greetje Meersman van de afdeling maatwerk

Hoi,

Ik ben Greetje van de afdeling maatwerk. Aarzel niet om ons te contacteren. Samen met het DEBA team sta ik voor je klaar!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, kortingen, promoties & evenementen.