Hoe meet ik mijn ruimte om de juiste zetel te kiezen?

Terug naar alle vragen

Het kiezen van de juiste zetel voor je woonruimte begint met het correct meten van de beschikbare ruimte. Hier zijn enkele stappen om ervoor te zorgen dat je de juiste afmetingen krijgt en een zetel selecteert die perfect in je kamer past.

  • Meet de totale ruimte: Begin met het meten van de lengte en breedte van de ruimte waarin je de zetel wilt plaatsen. Gebruik een meetlint of een rolmaat om nauwkeurige metingen te krijgen.
  • Markeer obstakels: Identificeer eventuele obstakels zoals deuren, ramen, verwarmingsroosters en andere meubelstukken in de kamer. Dit zal je helpen bepalen waar de zetel het beste past zonder de circulatie te belemmeren.
  • Bepaal de gewenste opstelling: Denk na over hoe je de zetel wilt plaatsen. Wil je een L-vormige opstelling, een hoekopstelling of gewoon een losstaande zetel? Dit zal de ruimtebehoefte beïnvloeden.
  • Meet de deuropeningen: Zorg ervoor dat de zetel door de deuropeningen past bij het in- en uitgaan van de kamer. Meet de breedte en hoogte van de deuren om eventuele beperkingen te identificeren.
  • Overweeg loopruimte: Houd rekening met voldoende loopruimte rond de zetel, zodat mensen gemakkelijk kunnen bewegen zonder te struikelen of te bekneld te raken.
  • Denk aan schaal: Bekijk de schaal van de zetel in relatie tot de ruimte. Een oversized zetel kan een kleine ruimte overweldigen, terwijl een te kleine zetel onopgemerkt kan blijven in een grote ruimte.

Door deze metingen en overwegingen in gedachten te houden, kun je de juiste zetel kiezen die perfect in je ruimte past en tegelijkertijd comfort en functionaliteit biedt. Het meten van je ruimte is de eerste stap naar een goed geplande en uitnodigende woonkamer.

Foto: Richter Young Design - Hoekzetel BRAGA- Oasis Shell

 

Terug naar alle vragen

Niet gevonden wat je zocht?

Neem contact met ons op!

Viviane Verheecken van de afdeling verlichting

Hoi,

Ik ben Viviane van de afdeling verlichting. Aarzel niet om ons te contacteren. Samen met het DEBA team sta ik voor je klaar!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, kortingen, promoties & evenementen.