4.7

Kan ik mijn aankoop retourneren en hoe?

Terug naar alle vragen

Aankoop in de winkel

Wanneer je in de winkel een aankoop gedaan hebt, ontstaat er een verkoopovereenkomst en heb je niet het recht daarvan af te zien.

Bij kleine artikelen zoals decoratie of cadeau-artikelen zijn we flexibel en kan omruiling of retourneren binnen de 7 dagen, op vertoon van het kassaticket en na voorafgaande toestemming van DEBA. Het product moet zich ongeopend in de originele verpakking bevinden en mag geen schade vertonen. In geval van retourneren krijg je de aankoopwaarde terug in de vorm van een waardebon die tot een jaar na uitgifte geldig blijft.

Aankoop via de website

Op alle online aankopen (of vergelijkbaar) geldt een zichttermijn van 14 dagen. Je hebt dus 14 dagen de tijd om het artikel te retourneren. Tijdens de zogenaamde ‘zichttermijn’ ben je verplicht om zorgvuldig om te gaan met het product en de verpakking. Pak het product uit zonder de verpakking te beschadigen en gebruik het enkel voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of je het product wenst te behouden.

Elke terugzending dient vooraf gemeld te worden, deze melding geschiedt bij voorkeur per e-mail via service@debameubelen.be met vermelding van je rekeningnummer en verkoopsovereenkomst. Je kan hiervoor gebruik maken van het modelformulier voor herroeping. Het product moet binnen de 14 dagen na kennisgeving teruggebracht worden met alle geleverde toebehoren en bij voorkeur in de originele staat en in originele verpakking, conform de door Deba verstrekte redelijke en duidelijke instructies. Het niet zorgvuldig omspringen met goederen en verpakking kan in voorkomend geval vergoeding van de effectieve schade veroorzaken. 
Eventueel gedane betalingen zullen conform WER art VI.50 6§3 worden teruggestort nadat de goederen zijn ontvangen door de verkoper of nadat de koper heeft aangetoond dat de goederen heeft teruggezonden (naar gelang welk tijdstip eerst valt), mits afhouding van de directe kosten van het terugzenden.

Voor meer informatie en specifieke details rond het verzakingsrecht, zie de algemene voorwaarden.

Terug naar alle vragen

Niet gevonden wat je zocht?

Neem contact met ons op!