Kan ik mijn aankoop retourneren en hoe?

Terug naar alle vragen

Aankoop in de winkel

Wanneer je in de winkel een aankoop gedaan hebt, ontstaat er een verkoopovereenkomst en heb je niet het recht daarvan af te zien.

Bij kleine artikelen zoals decoratie of cadeau-artikelen zijn we flexibel en kan omruiling of retourneren binnen de 7 dagen, op vertoon van het kassaticket en na voorafgaande toestemming van DEBA. Het product moet zich ongeopend in de originele verpakking bevinden en mag geen schade vertonen. In geval van retourneren krijg je de aankoopwaarde terug in de vorm van een waardebon die tot een jaar na uitgifte geldig blijft.

Aankoop via de website

Op alle online aankopen (of vergelijkbaar) geldt een zichttermijn van 14 dagen. Je hebt dus 14 dagen na afhaling of levering de tijd om het artikel te retourneren. Tijdens de zogenaamde ‘zichttermijn’ ben je verplicht om zorgvuldig om te gaan met het product en de verpakking. Pak het product uit zonder de verpakking te beschadigen en gebruik het enkel voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of je het product wenst te behouden.

Om één of meerdere artikelen te retourneren kun je gebruik maken van het retourformulier voor online aankopen. Het product moet binnen de 14 dagen na kennisgeving teruggebracht worden, onbeschadigd en in originele staat, en in de originele verpakking. Mankeert de originele verpakking, kunnen we verpakkingsmateriaal tegen betaling ter beschikking stellen, of een betalende ophaling en/of demontage van de goederen aanbieden aan onze reguliere levering en montage tarieven.

Druk het formulier in tweevoud af en meld je aan in het magazijn. Na controle van de goederen krijg je je geld binnen 7 dagen teruggestort.

Voor meer informatie en specifieke details rond het verzakingsrecht, zie de algemene voorwaarden.

Terug naar alle vragen

Niet gevonden wat je zocht?

Neem contact met ons op!