Terug naar het overzicht ›
Gepost op 20 augustus 2020 in Interieurtips

5 slimme interieurtips voor kleine woonruimtes

Het inrichten van kleine woonruimtes is niet altijd een gemakkelijke opdracht. Je kan uiteraard de kamer op zich niet groter maken, maar met deze 5 slimme tips and tricks kan je het wel groter laten ogen!

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Gebruik reflecterende materialen zoals spiegels, glas en metaal in je interieur. Deze zorgen er namelijk voor dat er meer licht verspreid wordt en laat de kamer groter lijken. Bovendien is een spiegel een perfecte illusie, je hersenen zijn ervan overtuigd dat de reflectie deel uitmaakt van je interieur.

Kies daarnaast ook voor doorzichtige materialen, zoals een tafel met glazen blad of een volledig glazen salontafel. Dit doorbreekt de ruimte niet en verkleint deze dan ook niet. 

Bijzettafel: Kave Home - Jolene / Spiegel: Present Time - Idyllic

Creatieve opberging

Vermijd chaos in je interieur. Geef alles een eigen plaats en ruim spullen die rondslingeren meteen op. Door jouw interieur opgeruimd te houden, vermijd je een drukke indruk. Kies vooral voor kasten met deuren, zo liggen de spullen volledig uit zicht. Stal enkel mooie decoratie of leuke spullen uit, bijvoorbeeld bovenop een kast of op een hangrek. Let hierbij wel op dat je dit beperkt houdt.

Maak overal gebruik van kasten en wees ook creatief. Multifunctionele meubels zijn in kleine ruimtes een ideale oplossing. Denk maar aan zetels of bedden met ingebouwde opbergruimte en kasten waar een bed uit kan getoverd worden. Ideaal voor een studio of een kleine kinderkamer waar je een extra bed wil voorzien voor een vriendje of vriendinnetje die blijft slapen. Het bed even niet nodig? Klap het op en opgeruimd staat netjes!

Bed met opbergbox: Richter Young Design - Mechelen / Opklapbed: Boone - Base

Lichte kleuren

Lichte kleuren zorgen voor een frisse en luchtigere uitstraling. Hoe donkerder je interieur, hoe kleiner deze dan ook zal lijken. Kies voor lichte kleuren op de muren en voor je meubels. Laat je inspireren door de Scandinavische stijl. Deze stijl wordt gekenmerkt door rust, eenvoud, lichte kleuren, natuurlijke materialen. Perfect dus voor kleine interieurs.

Bank links: Fést - Monday / Vaas tafel links: Fést - Facet / Stoelen rechts: Kave HomeRalf

Werk in de hoogte

Kies voor een smalle, hoge kast i.p.v. een lage, brede kast. Een smalle barkast lijkt minder plaats in beslag te nemen en je voorziet nog steeds voldoende opbergruimte.

Wandrekjes en hangkasten zijn ook zeer interessant, het is een ideale manier om leuke decoratie uit te stallen of enkele boeken een plaats te geven. Bovendien benut je door het rek op te hangen een lege ruimte en neem je geen plaats op de vloer in beslag. Hoe leger de vloer is, hoe meer plaats je lijkt te hebben

D-Bodhi - wandrekjes / Zwarte kast: Evan - Portofino / Barkast hout: Maxfurn - Explosion

Voldoende licht

Zoals eerder aangehaald creëert licht een frisse uitstraling en verruimt het jouw kamers. Om voldoende licht te krijgen, maak je best zo veel mogelijk gebruik van natuurlijk licht. Hang daarom geen grote en zware gordijnen aan jouw ramen.  Hou de ramen zo vrij mogelijk om een open gevoel te behouden. 

Voorzie ook voldoende lichtbronnen. Wandlampen, hanglampen en spots zijn perfect voor jouw interieur. Staande lampen nemen dan weer wat meer plaats in beslag.

Hanglamp: Lucide - Lester

Hopelijk hebben we je al een heel eind op weg geholpen bij de inrichting van jouw woning. Ben je nog op zoek naar enkele meubels om jouw interieur helemaal af te maken? Neem dan een kijkje in ons ruim assortiment!

Johan Janssens van de afdeling wonen

Hoi,

Ik ben Johan van de afdeling wonen. Aarzel niet om ons te contacteren. Samen met het DEBA team sta ik voor je klaar!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, kortingen, promoties & evenementen.