Terug naar het overzicht ›
Gepost op 15 mei 2023 in Slaapkamer

5 tips om je eigen slaapparadijs te creëren

Als het gaat om het inrichten van je slaapkamer, zijn er een paar belangrijke elementen waarmee je rekening moet houden om een rustgevende en stijlvolle oase te creëren. Hier zijn enkele handige tips die je kunnen helpen bij het inrichten van je slaapkamer.

Waar moet je bed staan in de slaapkamer? 

Het bed is de plek waar we tot rust komen, dromen najagen en nieuwe energie opdoen. Bij het vinden van de perfecte plaatsing van je bed zijn er verschillende mogelijkheden om te verkennen. 

Tegen de muur geplaatst, biedt het bed een gevoel van geborgenheid en stabiliteit. Nestel jezelf tegen een solide muur en creëer een veilig toevluchtsoord waar je de dagelijkse beslommeringen achter je kunt laten. Zorg ervoor dat er aan beide zijden voldoende loopruimte is, waardoor je moeiteloos in en uit bed kunt stappen. Een ruimte van ongeveer 60-90 cm geeft je de bewegingsvrijheid die je nodig hebt.

Als je op zoek bent naar een speelse draai, overweeg dan om het bed weg van de muur te plaatsen. Deze benadering opent de deur naar een gevoel van ruimtelijkheid en creativiteit. Het bed wordt een centraal kunstwerk dat uitnodigt tot ontspanning en verkenning. Voeg decoratieve elementen toe, zoals een scheidingswand, een elegante kaptafel of een gezellige leeshoek, om een boeiende omgeving rondom het bed te creëren.

Foto: Boxspring Magnifique- Bull Liver van Serta

Welke kleuren horen thuis in een slaapkamer?

Het kleurenpalet van de slaapkamer heeft een grote invloed op de sfeer en gemoedstoestand. Kies voor kalmerende tinten zoals zachte pastelkleuren, rustgevende grijstinten of aardetinten om een ontspannen en vredige omgeving te creëren. Geef het geheel een persoonlijk tintje door subtiele accenten van levendige kleuren of verfijnde patronen toe te voegen. Dit geeft de ruimte visuele interesse en een vleugje dynamiek. Laat het kleurenpalet je slaapkamer omhullen met rust en harmonie, zodat je elke nacht kunt genieten van een verkwikkende slaap en elke ochtend vol energie ontwaakt.

Hoe maak je je bed mooi op?

Maak je bed tot een comfortabele en aantrekkelijke plek om in te rusten. Begin met een stevig en comfortabel matras, bedekt met een hoeslaken van zacht en ademend beddengoed gemaakt van natuurlijke materialen, zoals katoen of linnen. Voeg vervolgens verschillende lagen toe, zoals een pluizig dekbed en knusse dekens, om warmte en gezelligheid te creëren. Stapel sierkussens in verschillende maten en patronen op voor een speelse uitstraling en voeg een decoratieve beddensprei of plaid toe voor een vleugje elegantie. Kies kleuren en patronen die passen bij de stijl van je slaapkamer, zodat je bed een harmonieus geheel vormt. Met deze eenvoudige stappen maak je je bed niet alleen mooi op, maar creëer je ook een uitnodigende en persoonlijke ruimte om heerlijk in weg te dromen.

Foto: Boxspring Be-Relax - Beige van Revor

Hoe creëer je een sfeervolle verlichting in je slaapkamer?

Verlichting speelt een belangrijke rol in de sfeer van je slaapkamer. Gebruik verschillende lichtbronnen, zoals een plafondlamp, tafellampen en sfeerverlichting, om een gezellige en functionele verlichting te creëren. Gebruik dimmers om de intensiteit aan te passen aan je behoeften. Zachte en warme verlichting draagt bij aan een ontspannen sfeer.

Wat zijn voordelen van minimalisme en opruimen?

Een opgeruimde slaapkamer zorgt voor een rustige uitstraling. Beperk het aantal decoratieve items en kies voor functionele opbergoplossingen om rommel te voorkomen. Minimalisme helpt je om een kalme omgeving te creëren die bevorderlijk is voor een goede nachtrust.

Door deze tips toe te passen bij het inrichten van je slaapkamer, kun je een rustgevende en stijlvolle omgeving creëren waarin je optimaal kunt ontspannen en genieten van een goede nachtrust. Neem de tijd om je slaapkamer naar jouw persoonlijke smaak in te richten en creëer zo je eigen slaapparadijs!

Voor inspiratie of passend advies kun je steeds terecht in onze sfeervolle showroom. Onze DEBA-experten helpen je met plezier verder!

Viviane Verheecken van de afdeling verlichting

Hoi,

Ik ben Viviane van de afdeling verlichting. Aarzel niet om ons te contacteren. Samen met het DEBA team sta ik voor je klaar!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, kortingen, promoties & evenementen.