Terug naar het overzicht ›
Gepost op 18 augustus 2023 in Bureau

5 tips om jouw ultieme werkplek te realiseren

Je werkplek is meer dan alleen een plek waar je taken afvinkt. Het is een ruimte waar inspiratie, productiviteit en comfort samenkomen. In deze blog delen we 5 onmisbare tips om jouw ultieme werkplek te creëren. Zo kun je met enthousiasme en efficiëntie aan de slag! 

 1. Begin met het juiste bureau

Een bureau vormt het middelpunt van je werkplek. Kies er dan ook eentje die past bij de aard van je werk en persoonlijke stijl. Heb je veel ruimte nodig voor documenten en apparatuur? Ga dan voor een ruim bureau met voldoende opbergruimte. Hou je toch meer van een minimalistische uitstraling? Dan raden we aan om te kiezen voor een slank en eenvoudig bureau. Kijk ook eens naar verschillende materialen en welke jouw voorkeur draagt. Je vindt mooie exemplaren in hout, metaal of glas. Aan jou de keus! 

Foto: Zuiver - Bureautafel BARBIER - Walnut

2. Investeer in een ergonomische bureaustoel

Een goede bureaustoel mag uiteraard ook niet ontbreken! Daarom kies je best voor een ergonomische bureaustoel die je rug en nek ondersteunt. Dit zorgt er ook voor dat je een betere zithouding aanneemt. En zeg nu zelf, we willen toch allemaal een comfortabel gevoel wanneer we werken? Verstelbare hoogtes zijn dan ook een grote meerwaarde. Zo kun je je zithoogte, rugleuning en armleuningen instellen op de hoogte die voor jou het best aanvoelt. Dag rugpijn, hallo ontspannen en gemotiveerd werken! 

Foto: Topstar - Bureaustoel WELLPOINT 30 - Grijs

3. Personaliseer je werkplek

Jouw werkplek is als een canvas voor jouw unieke stijl. Laat dan ook jouw persoonlijkheid stralen door decoraties, foto's, planten en kunstwerken toe te voegen die jou inspireren en positieve vibes verspreiden. Al die elementen zorgen voor een gezellige sfeer én bezorgen je een glimlach tijdens het werken. Niet onbelangrijk, toch?

4. Verlichting en uitzicht

Goede verlichting is als de zon die je werkdag verlicht. Mix natuurlijk licht met een leuke bureaulamp en hanglamp om jouw werkplek ideaal te verlichten. En vergeet niet het uitzicht! Kijk je graag naar buiten of zoek je een rustgevend uitzicht om af en toe je blik te laten rusten? Positioneer je bureau dan zo dat je naar buiten kunt kijken of een inspirerend uitzicht hebt. 

Foto: Kave Home - Bureau TALBOT - Zwart/Naturel

5. Houd het georganiseerd

Een georganiseerde werkplek verhoogt je productiviteit én vermindert stress. Kies daarom voor voldoende opbergruimte zoals lades, bureaukasten, planken en organizers om je spullen netjes te houden. Minimaliseer rommel op je werkblad zodat je genoeg ruimte hebt om te werken. Een opgeruimde omgeving helpt je om je beter te concentreren en je gedachten te ordenen. 

Door deze 5 tips toe te passen, kun je jouw droomwerkplek creëren waarin comfort, stijl en functionaliteit samenkomen. Of je nu thuis werkt of op kantoor, een goed ingerichte werkplek kan een enorm verschil maken in je werkervaring. Dus ga aan de slag, kies het perfecte bureau, de ideale bureaustoel en voeg je persoonlijke touch toe om een ruimte te realiseren waar je met plezier en voldoening zal werken. 

Ontdek ook onze back to school-actie om een bureau of bureaustoel te scoren aan een lagere prijs! Deze loopt nog t.e.m. 10 september.  

 

Willy Pauwels van de afdeling Keukens

Hoi,

Ik ben Willy van de afdeling Keukens. Aarzel niet om ons te contacteren. Samen met het DEBA team sta ik voor je klaar!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, kortingen, promoties & evenementen.