Terug naar het overzicht ›
Gepost op 12 augustus 2021 in Interieurtips

Inspiratie voor een Scandinavisch interieur

Een Scandinavisch interieur staat gelijk aan een oase van rust. Lichte kleuren, natuurlijke materialen en minimalistische designs vormen samen een interieur waar je je onmiddellijk voelt ontspannen. Wij helpen je graag op weg bij het inrichten van een trendy Scandinavisch interieur!

De basiselementen

Een moderne uitstraling waar een gezellige sfeer voorop komt is de basis van deze woonstijl. Hoe verkrijg je dit? Dat is eigenlijk heel gemakkelijk. De basiselementen van een Scandinavisch interieur zijn strakke designs, lichte kleuren en natuurlijke materialen. Deze combinatie zorgt voor een rustgevende en eenvoudige look waar de Scandinavische trend helemaal rond draait.

Bed: Richter Young Design - Mattis / Verlichting (rechtse foto): Eglo - Townshend

Less is more

Less is more, dat is iets wat je moet onthouden bij het inrichten van jouw Scandi interieur. Plaats de woonruimtes niet te vol, zorg dat er ‘ademruimte’ is. Vaak zie je meubelen op slanke poten terugkomen, dit laat de ruimte automatisch luchtiger en open lijken. Hou het interieur simplistisch, functioneel en overzichtelijk. Start bij het uitkiezen van de grootste meubelen; zetel, tafel, kasten, bed… en vul aan met mooie, simplistische accessoires en hier en daar een beetje groen. Want zoals je misschien wel al wist, planten mogen niet ontbreken in een Scandinavisch interieur.

Vloerlamp (linkse foto): Zuiver - Tripod / Zetel: Richter Young Design - Top

Kleuren en materialen

Deze woonstijl heeft een heel frisse uitstraling. Wit is vaak de basiskleur, wat perfect is om de ruimte groter, lichter en frisser te maken. Op deze basiskleur wordt dan verder gebouwd met frisse kleuren, denk maar aan pastelkleuren zoals groen, blauw of roze. Werk het volledig af door houttinten te laten terugkomen in de ruimte. Want natuurlijke materialen mogen natuurlijk niet ontbreken in een Scandinavisch interieur. Dit zorgt voor de nodige rust en sfeer in de ruimte.

Eetkamerstoelen: Kave Home - Ralf

Scandinaviërs houden van de natuur en dat willen ze graag tonen in hun interieur. Zo zien we veel natuurlijke materialen en kleuren terugkomen in de woning. Niet enkel hout, maar ook ander natuurlijke materialen zoals wol, schapenvachtjes, linnen e.d. worden gebruikt in een Scandi interieur.

Ben jij fan van een interieur met een frisse, minimalistische en rustgevende uitstraling? Ga nu aan de slag met onze tips en info over de Scandinavische woonstijl en richt het interieur van jouw dromen in! 

 

Gunther David van de afdeling werken & studeren

Hoi,

Ik ben Gunther van de afdeling werken & studeren. Aarzel niet om ons te contacteren. Samen met het DEBA team sta ik voor je klaar!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, kortingen, promoties & evenementen.