Terug naar het overzicht ›
Gepost op 01 januari 2020 in Keuzehulp

Leer meer over leer

Als je door onze showroom wandelt, zie je dat heel wat zetels in verschillende ledercategorieën mogelijk zijn. Het is niet altijd even gemakkelijk om deze met elkaar te vergelijken, omdat elke fabrikant andere categorieën hanteert. Daarom trachten we op deze manier in grote lijnen uit te leggen wat de belangrijkste ledersoorten zijn. Vervolgens kan een van onze verkopers je verder helpen, en vertellen wat dat concreet betekent voor jouw gekozen salon.De belangrijkste soorten


Aniline leder
Aniline leder is een van de mooiste en meest natuurlijke ledersoorten. Aan deze ledersoort is niets gecorrigeerd of weggewerkt, waardoor je de volle natuur ziet en voelt: inclusief de huidstructuur, de haarinplant, de open poriën, alsook alle kenmerken die het leven en de natuur op de huiden heeft achtergelaten, zoals littekens bijvoorbeeld. Slechts 2 procent van alle leder is hiervoor geschikt. Daarom is deze ledersoort vaak de duurste. Hou er rekening mee dat dit soort leder vrij delicaat in gebruik is omdat deze geen extra beschermende kleurlaag meekrijgt, enkel een vat-verving. Onthoud: Exclusief, mooi en natuurgetrouw, maar daarom niet meteen de beste of de sterkste. Daarom verkopen we deze ook zelden.

Semi-aniline leder
Het is een prachtige, soepele leersoort met een duidelijke combinatie van de praktische positieve kenmerken van gepigmenteerd leder en de natuurlijke uitstraling en comfort van zuiver aniline leder. Met andere woorden: Deze ledersoort is voorzien van een gekleurde beschermlaag. Deze beschermlaag voorkomt in redelijke mate het indringen van vervuiling, waardoor deze soort praktischer in gebruik is en waarbij de natuurlijke kenmerken toch nog goed zichtbaar zijn.

Split leder
Runderhuiden worden zelden of nooit op hun volledige dikte verwerkt. Daarom worden de huiden tijdens het looiproces op een bepaalde dikte overlangs doorgesneden, waardoor minstens 2 huiden worden bekomen; één sterke huid langs de haarkant (die dan bewerkt wordt tot bovengenoemde leders) en één broze huid langs de vleeskant. Deze weinig sterke huid krijgt dan nog een zwaar dekkende finishlaag en een kunstnerf of coating. Deze soort wordt gebruikt voor de rug, onderkant en zijkant van de zetel.

Het dagelijks onderhoud van leder

Het afstoffen doe je best met een zachte doek. Wrijf vervolgens het leder zacht na met een vochtige doek. Dep steeds meteen op wat gemorst wordt, zodat het vocht de kans niet krijgt om in het leder te dringen. Is dat laatste toch het geval, gebruik dan onze onderhoudsproducten voor leder. Wrijf nooit plaatselijk te hard om een plek te verwijderen. Mogelijks verstoppen de poriën er, en blijft er een glimmende vlek over.De voornaamste onderhoudsproducten

Leather Protector
Het leather protection set houdt leder langer in een optimale conditie. De set bestaat uit een kleurloze crème die het leder zowel voedt als beschermt. Daarnaast bevat de set een effectieve milde reiniger. Deze is tevens toepasbaar op alle ledersoorten (met uitzondering van nubuck en suède).

Leather Care Kit
De Leather Care Kit reinigt alle afgedekte en semianiline leersoorten. Dit product is te gebruiken als vlekkenreiniger en voorbehandelingsmiddel. Het biedt bescherming tegen o.a. vocht, huidvet, transpiratie, vuil en UV-straling.

Leather care & color
Deze voedende en kleurherstellende ledercrème is verkrijgbaar in ruim 30 kleuren, waaronder donkerblauw, rose, wit, bordeaux, smaragdgroen, grafietgrijs, crème, roodbruin, oranjebruin, aubergine, zwart, lichtbruin, middengrijs, robijnrood, middenbruin en kobaltblauw. Deze crème camoufleert gebruikssporen en herstelt licht verschoten leder. De crème is geschikt voor semianiline en gedekverfd leder.

Leather Strong cleaner
Deze geconcentreerde reiniger voor het verwijderen van hardnekkige vlekken, verwijdert o.a. vlekken ontstaan door kleurafgifte van kleding. Deze is geschikt voor gedekverfd leder, semi-aniline leder, en kunstleder.

Protexx lederkit garantie
Wil je echt helemaal op veilig spelen? Ga dan voor dit garantiepakket van 3 jaar. Deze service beschermt je nieuwe salon voor 3 jaar tegen vlekken en calamiteiten zoals:

 • Vlekken door dranken
 • Vlekken door voedingsmiddelen
 • Vlekken door afscheiding van mens en dier
 • Vlekken op basis van vet (ook hoofdvet)
 • Transpiratievlekken
 • Cosmetica
 • Brandvlekken en brandgaten
 • Afgeven van kleding
 • Scheuren, craquelé,...
 • ...


Mocht je tijdens deze 3 jarige service geconfronteerd worden met problemen die binnen de servicevoorwaarden vallen, dan meldt u de klacht zelf aan en wordt deze geheel kosteloos verholpen!

Kies je voor dit garantiepakket, dan krijg je ook een complete onderhoudsset mee naar huis. Vraag hierover meer info aan de verkoper. Deze garantie bestaat ook voor 5 jaar.


Nog enkele tips

 • Hou een zachte doek apart voor het onderhoud van je lederen salon zodat reinigingsmiddelen (vb. amoniak) en vuil niet op het leder kunnen inwerken.
 • Voor het dagelijks onderhoud gebruik je best de vochtige doek. Wrijf in ronddraaiende bewegingen over het leder.
 • Hou de vochtigheidsgraad in uw woonkamer op peil. Droge lucht droogt leder vlugger uit. En luchtvochtigheid van 50-60 is aanbevolen.
 • Direct fel zonlicht kan voor veel ledersoorten schadelijk zijn. Dus lederen meubelen nooit in direct zonlicht plaatsen. Let vooral op met rode kleuren die sneller reageren op de straling van de zon.
 • Zet de lederen meubelen ook niet te dicht bij de kachel of centrale verwarming. Het leder droogt dan plaatselijk uit. Ook houten rompen van het meubel kunnen gaan trekken en scheuren
Murvet Atakan van de afdeling Klantendienst

Hoi,

Ik ben Murvet van de afdeling Klantendienst. Aarzel niet om ons te contacteren. Samen met het DEBA team sta ik voor je klaar!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, kortingen, promoties & evenementen.