Terug naar het overzicht ›
Gepost op 07 mei 2024 in Acties & Evenementen

Maak kennis met Lisa Rooms (en haar sportzomer)

Sinds 2024 is DEBA trotse sponsor van Lisa Rooms. Je zag haar misschien al opduiken in een van onze video's. De Belgische atlete domineert de (middel)lange afstand- en het veldlopen, met acht nationale kampioenschappen op haar naam. Ze geeft je in dit blogbericht een unieke inkijk in de voorbereidingen van haar sportzomer. Ze vertelt welke aankomende wedstrijd de belangrijkste is om zich te plaatsen voor het EK en de Olympische spelen. En om helemaal in topvorm te zijn trainde ze onlangs een maand in Namibië. Benieuwd hoe zo'n stage er aan toe gaat? Lees het hieronder!  Wij supporteren alvast met het hele DEBA Team voor Lisa!

Lisa: Er waren eens 2 Belgen en 10 Nederlanders … Het klinkt als het begin van een flauwe grap, maar dat was het allerminst. We vertrokken samen naar Namibië (Windhoek), op 1 april dan nog wel. We deelden daarbij één groot gemeenschappelijk doel: ons optimaal voorbereiden op een hele drukke atletiekzomer. Sinds maart heb ik een samenwerking met DEBA en dankzij hen kreeg ik de mogelijkheid om deze trainingsstage te doen.

Een drukke zomer, want er staat namelijk naast de Olympische Spelen in Parijs ook nog een EK in Rome voor de deur. Reden genoeg om voor vier weken ijle lucht op te zoeken en er daar alles aan te doen om in een zo goed mogelijke vorm terug naar huis te keren. Ik ben al heel vaak een maand van huis geweest om op hoogtestage te gaan. Flagstaff (USA), Dullstroom (Zuid-Afrika), Sankt Moritz (Zwitserland) en Font-Romeu (Frankrijk) passeerden de afgelopen jaren reeds de revue. Nu stond Namibië voor de eerste keer op de planning. De combinatie van hoogte én hitte, maken het de perfecte plaats om een stevige basis te leggen. Ik krijg elke keer als ik ergens heen ga een heleboel reistips, maar eigenlijk doe ik daar nooit echt veel mee aangezien er buiten de trainingen niet veel tijd is voor toeristische uitstapjes. Trainen, eten en slapen… En dat elke dag opnieuw. En ohja, koffietjes drinken, dat ook!

Zo’n trainingsstage heeft als grote voordeel dat de trainingen op de eerste plaats komen. We trainen dan elke dag zowel in de voor- als namiddag.  Zondagnamiddag is de uitzondering, dan hebben we vrij. Veel tijd om het zonnige Namibië te ontdekken was er dus niet. Desondanks heb ik toch kunnen genieten van prachtige vergezichten, kunnen trainen in een super rustige omgeving en vooral… tijdens het lopen wilde dieren kunnen spotten. Om stil van te worden.

Ondertussen ben ik alweer even terug thuis en blik ik met een tevreden gevoel terug op de  afgelopen weken. WE MADE IT! De trainingen zelf verliepen super. Ik heb alles kunnen afwerken wat er gepland stond en haspelde zo’n 538 km af op die vier weken tijd. Daarbovenop kwamen nog twee krachttrainingen per week. ‘Netjes’ zouden de Nederlanders zeggen. Uiteindelijk doen deze cijfertjes er niet toe. De cijfers die er wel toe doen, zijn die van mijn tijd die ik binnenkort zal lopen op de 5000 m. Op deze discipline wil ik me plaatsen voor het EK en de Olympische Spelen. Mijn eerste kans om zo snel mogelijk te lopen is op 11/05 tijdens de Runners Track Night in Karlsruhe. Daar krijg ik een wedstrijd voorgeschoteld waar er gehaasd wordt naar een snelle tijd. De opdracht is simpel: mijn wagonnetje aanpikken en alles geven om de klok zo vlug mogelijk te laten stoppen.

Ik kijk er alvast ontzettend naar uit! Duimen jullie mee?

Lieve Van Poucke van de afdeling Klantendienst

Hoi,

Ik ben Lieve van de afdeling Klantendienst. Aarzel niet om ons te contacteren. Samen met het DEBA team sta ik voor je klaar!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, kortingen, promoties & evenementen.